پس از گمانهزنیهای متعدد و اعمال فشار به دولت، بالاخره اجرای تعطیلی دوهفتهای کرونا، اگرچه نیمبند اما رنگوبوی اجرایی به خود گرفت. در این میان اما شبهاتی وجود دارد که ذهن عموم مردم را به خود مشغول کرده است.
به گزارش اسپات نیوز، اگرچه به گواه بسیاری از منابع آگاه و عموم مردم، کرونا از انتهای آذرماه در کشور رویت شد اما دولت بنا به ملاحظاتی اعلام آن را به اوایل اسفندماه سال گذشته موکول کرد تا حضور رسمی کرونا در ایران از این تاریخ اعلام عمومی شود.
با وجود این که در نخستین روزهای شیوع این بیماری، بسیاری از مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی حساسیت بیشتری از خود نشان میدادند اما رفته رفته و با عادی شدن شرایط، بسیاری از این حساسیتها رنگ باخت تا وضعیت کرونا در ایران وارد مرحله جدیدی شده و آمار مرگومیر آن با افزایش چشمگیر به بیش از ۲۰۰ نفر برسد.
اما این موضوع پایان ماجرا نبود، چراکه با پایان موج دوم و ورود این بیماری به موج سوم و کشندهتر خود، اوضاع آنقدر پیش رفت تا امروز شاهد آماری در حدود ۵۰۰ کشته در روز باشیم؛ آماری که البته بنا به گفته بسیاری از منابع رسمی نظام پزشکی و ستاد مبارزه با کرونا، سه برابر بیش از آنچه توسط دولت اعلام میشود است.
همین موضوع موجب شد تا دولت پس از مقاومت بسیار در برابر تعطیلی و قرنطینه تسلیم شود و اگرچه طرح پیشنهادی آن با انتقادهای فراوانی روبهرو است اما از ایتدای روز آینده اجاره خواهد شد. اگرچه دولت در مورد ظرح پیشنهاد خود توضیحات متعددی را در سطح رسانهها منتشر کرده اما همچنان ابهامات و پرسشهای بسیاری در این زمینه مطرح است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱ – فعالیت تاکسیهای اینترنتی
یکی از سوالاتی که در مورد تعطیلی دوهفتهای کرونا مطرح است به نجوه فعالیت تاکسیهای اینترنتی مربوط میشود.
بنابر اعلام دولت، این تاکسیها در زمره حمل و نقل عمومی قرار دارند و مشمول ممنوعیت نخواهند شد.
۲ – منع تردد از ساعت ۲۱ مشمول عابران هم میشود؟
یکی از دغدغههای اصلی مربوط به این طرح، این است که آیا منع تردد اعلام شده از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد مشمول عابران پیاده هم میشود یا خیر.
بنابر اعلام رسانهها، این ممنوعیت شامل عابران پیاده نیست و صرفا به خودروهای شخصی محدود میشود.
۳ – نهادهای نظارتکننده بر بسته بودن صنوف
آنطور که دولت اعلام کرده، در استانها کمیته نظارت با حضور بسیج و بازرسان اتاق اصناف، پلیس اماکن و هلال احمر، به صورت میدانی بر اجرای طرح نظارت دارند.
۴ – وضعیت فعالیت شرکتهای خصوصی
آنطور که از دستورالعمل منتشر شده برمیآید، فقط شرکتهای خصوصی مربوط به گروه ۱ مشاغل فعالیت دارند. بنابراین به نظر نمیرسد دولت برنامه سختگیرانهای برای عدم فعالیت شرکتهای خصوصی داشته باشد.
۵ – شیوه تردد کارگران کارخانههای مجاز به حاشیه شهر
طبق آنچه از سوی کارگروه مقابله با کرونا اعلام شده، اگر کارگران برای رفتن به محل کار، نیاز به خروج از شهر داشته باشند، تردد آنها با هماهنگی ناجا و ارائه اسناد بلامانع خواهد بود.
۶ – نحوه تردد شاغلان در ساعات منع تردد
یکی از موضوعاتی که بدیهی است ممکن است در دوران تعطیلی به وقوع بپیوندد، بحث تردد شاغلان در ساعات منع تردد است که در این مورد هم تمهیداتی اندیشیده شده، به طوری که لیست خودروهای مشاغل ضروری از طریق فرمانداریها به راهور اعلام خواهد شد تا شاغلان آنها اعمال قانون نشوند.
انتهای پیام
خدا کنه یکم با این شرایط بهتر بشه و مردم هم رعایت کنند که زودتر بهتر بشه 🙏🏻