رویداد «عمق بلاکچین» به همت گروه علمی – پژوهشی آورکلاک و با حضور کارشناسان فعال در حوزههای مختلف به منظور بیان مفاهیم بلاکچین و بررسی قابلیتهای آن از منظر فنی و امنیت سایبری و تاثیراتش در بخشهای مختلف زندگی، برگزار شد.
این رویداد میزبان کارشناسانی در حوزه امنیت، رمزارزها، روانشناسی، گرافیک، رسانه و وب بود که هر یک از متخصصین به بیان کاربردهای بلاکچین از زاویه دید خود پرداختند و با توضیح این پدیده نوظهور به زبان ساده، از نقش آن در امنیت سایبری، رعایت حق کپی رایت آثار هنری، غلبه بر اثرات روانی کلاسهای انگیزشی و جلوگیری از انتشار فیک نیوزها سخن گفتند.
بزرگترین عیب دیتابیسهای امروزی
بهزاد قاسمی کارشناس امنیت سایبری، در ابتدا به بزرگترین عیب دیتابیسهای امروزی اشاره کرد و گفت: «اطلاعات همیشه در معرض خطر هستند که مورد سرقت یا تغییر قرار بگیرند، این بزرگترین عیب یک دیتابیس است و بلاکچین آمده تا آن را با تمرکز زدایی بهینه کند؛ چرا که برای تغییر اطلاعات بایستی تمامی دادههای ثبت شده در حلقههای زنجیره بلوکی تغییر داده شوند و این امر تقریبا ناشدنی است.»
او با اشاره به این که هر وقت اسم بلاکچین برده میشود، ذهن افراد به صورت ناخودآگاه به سمت ماینرهای بزرگ و پر سر و صدا میرود توضیح داد که کامپیوترهای ساده مثل رزبری پای نیز میتوانند پردازش لازم این شبکه را انجام دهند و به نود یا گره زنجیره بلوکی تبدیل شوند.
بلاکچین اجازه جعل بیتکوین را نمیدهد
قاسمی در ادامه پنل با اشاره به این که دلار را میتوان با طراحی کلیشهاش جعل کرد، از امنیت رمزارزها سخن گفت که به راحتی قابل کپی نیستند زیرا ساختار شبکه بلاکچین چنین اجازهای را به افراد نمیدهد.
مزایای ارزهای دیجیتال
وی عدم نظارت نهادی خاص روی رمزارزها، نبود مالیات دولتی و مشکلات حقوقی برای بسته شدن حساب را از دیگر مزیتهای ارزهای دیجیتال دانست.
دو عامل اصلی خیزش رمزرزها
قاسمی نیز به دلایل منطقی افزایش ۳ برابری ارزش بازار ارزهای دیجیتال طی ۴ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: «سازگار شدن PayPal با بیت کوین و رفتن ترامپ که یکی از مخالفان سرسخت کریپتوکارنسی بود، موجب رشد افزایش قیمت ارزهای دیجیتال شد.»
امنیت بلاکچین
بحث دیگری که در این رویداد مورد بررسی قرار گرفت، امنیت بلاکچین بود. قاسمی با بیان این که خیلی از ما تا به حال خبرهایی درباره سرقت پول دیجیتال یک فرد یا حمله به یک صرافی دیجیتالی شنیدهایم که امنیت شبکه را زیر سوال میبرند، اظهار داشت بلاکچین از نظر ساختار ایمن است اما شاخه هایی که از آن به وجود آمده شکننده هستند.
او با ذکر یک مثال در این باره بیشتر توضیح داد: «وقتی شما از کیف پول گرم روی گوشی خود استفاده میکنید، اگر موبایلتان به سرقت رود یا ویروسی شود طبیعتا پول دیجیتالتان را نیز از دست خواهید که چنین چیزی ربطی به امنیت بلاکچین ندارد بلکه مشکل از ماست.»
قاسمی با تاکید بر این که نمیتوان مدعی شد امنیت در این شبکه صد در صدی است گفت: «ما باید امنیت سایبری خود را حفظ کنیم مثلا برای سیستم خود ضد ویروس نصب کنیم و دقت بیشتری داشته باشیم تا قربانی فیشینگ نشویم.»
انتهای پیام