رویداد «عمق بلاکچین» به همت گروه علمی – پژوهشی آورکلاک و با حضور کارشناسان فعال در حوزههای مختلف به منظور بیان مفاهیم بلاکچین و بررسی قابلیتهای آن از منظر فنی و امنیت سایبری و تاثیراتش در بخشهای مختلف زندگی، برگزار شد.
این رویداد میزبان کارشناسانی در حوزه امنیت، رمزارزها، روانشناسی، گرافیک، رسانه و وب بود که هر یک از متخصصین به بیان کاربردهای بلاکچین از زاویه دید خود پرداختند و با توضیح این پدیده نوظهور به زبان ساده، از نقش آن در امنیت سایبری، رعایت حق کپی رایت آثار هنری، غلبه بر اثرات روانی کلاسهای انگیزشی و جلوگیری از انتشار فیک نیوزها سخن گفتند.
اثر زنجیره بلوکی بر زندگی اجتماعی
زهرا نیکو عقیده کارشناس تحقیق و توسعه، یکی از سخنرانان این رویداد بود و از اثر زنجیره بلوکی روی زندگی اجتماعی گفت، چیزی که شاید کمتر به آن توجه شده باشد.
او مزیتهای بلاکچین مثل غیرمتمرکز بودن، عدم وابستگی به هیچ دولت یا نهادی و در دسترس عموم بودن را یادآوری کرد و گفت: «از این ویژگیها میتوانیم در زندگی اجتماعی خود بهره ببریم. با ثبت و حفظ اطلاعات از طریق بلاکچین میتوان پناهندگانی که پاسپورت ندارند را احراز هویت کرد، ارزش پولمان را با خرید ارزهای دیجیتال فارغ از تحریم و تصمیمات دولتها حفظ و هنگام وقوع بلایای طبیعی مثل زلزله، داراییهای ملکی خود را اثبات کنیم.»
مزایا و معایب رمزارزهای رایج
نیکوعقیده در بخشی دیگر، مجددا روی صحنه آمده و به بررسی اهداف پیدایش، مزایا و معایب چند رمزارز موفق پرداخت. وی با اشاره به عرضه بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط «ساتوشی ناکاموتو» هدف آن را از بین بردن واسطه مثل بانکها در نقل و انتقال پول دانست و گفت: «یکی از مزیتهای بیت کوین رایج بودن آن است و خیلی از سازمانها آن را به عنوان یک روش پرداخت پذیرفتهاند. اما سرعت تراکنش پرداخت در این زنجیره بلوکی پایین است در حدی که یک معامله در این سیستم حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و امکان انجام تنها ۷ تراکنش به صورت همزمان وجود دارد که در کنار مصرف بالای انرژی جهت ماینینگ و کارمزد نسبتا زیاد، از معایب بیتکوین هستند.»
انتهای پیام