رویداد «عمق بلاکچین» به همت گروه علمی – پژوهشی آورکلاک و با حضور کارشناسان فعال در حوزههای مختلف به منظور بیان مفاهیم بلاکچین و بررسی قابلیتهای آن از منظر فنی و امنیت سایبری و تاثیراتش در بخشهای مختلف زندگی، برگزار شد.
این رویداد میزبان کارشناسانی در حوزه امنیت، رمزارزها، روانشناسی، گرافیک، رسانه و وب بود که هر یک از متخصصین به بیان کاربردهای بلاکچین از زاویه دید خود پرداختند و با توضیح این پدیده نوظهور به زبان ساده، از نقش آن در امنیت سایبری، رعایت حق کپی رایت آثار هنری، غلبه بر اثرات روانی کلاسهای انگیزشی و جلوگیری از انتشار فیک نیوزها سخن گفتند.
پیادهسازی آنی یک زنجیره بلاکی
در ابتدای پنل، «علی خوش خلق»، کارشناس سامانههای نهفته، با بیان این که در دنیای امروزه مفهومی به نام اطلاعات بسیار اهمیت پیدا کرده است به هدف بلاکچین برای حفظ امنیت دادهها اشاره کرد و گفت: «امروزه اکثر اطلاعات در یک کامپیوتر قوی (سرور) در نقطهای از دنیا قرار دارد که ما در بستر اینترنت به آن متصل میشویم و دادههای مورد نیاز خود مثل عکس، فیلم و… را دریافت میکنیم. این گونه اطلاعات در نقاط خاصی متمرکز شدهاند که امکان سلطه افراد بر آن و یا سرقت وجود دارد. حال زنجیره بلوکی آمده تا این تمرکز دادهها را بشکند و به جای ذخیره سازی اطلاعات روی یک سیستم خاص، در اختیار تمامی اعضای شبکه قرار بگیرد.»
در ادامه مراسم، خوش خلق به بررسی نکات تکنیکی و فنی بلاکچین پرداخت و گفت: «ساختار بلاکچین موجود واسط را از بین میبرد، همه سیستمها را مستقیما به یکدیگر متصل میکند و هر اتفاقی که در شبکه رخ دهد با قراردادهای هوشمند (Smart Contract) سریعا به تمامی دستگاهها اطلاع داده میشود.»
وی همچنین دمویی از بلاکچین و ماینینگ اطلاعات که با زبان برنامه نویسی پایتون پیاده سازی شده بود را نمایش داد. سه سیستم از طریق زنجیره بلوکی به یکدیگر متصل شده بودند و عملیات ماینینگ یا رمزنگاری کردن اطلاعات و ثبت در زنجیره را در معرض نمایش عموم قرار داد.
خوش خلق در یکی از بخشهای پایانی این رویداد به رمزنگاری خاص اطلاعات در زنجیره بلوکی اشاره کرد و گفت: «بسته های اطلاعاتی در شبکه به یکدیگر وابسته هستند که امکان حمله به آنها وجود دارد اما توان کامپیوتری در دسترس بشر (صرف نظر از نسخههای کوانتومی) برای دوباره نویسی کل اطلاعات بلاکچین کافی نیست چرا که با تغییر یک داده، رمز آن بلوک نیز تغییر میکند و بایستی رمز تمامی بلوکهای دیگر که زنجیر وار به هم متصل هستند نیز عوض شود که همین موضوع امنیت آن را حفظ میکند.»
انتهای پیام