در روزهای اخیر پیامکی با موضوع هشدارهای امنیتی از طرف بانکهای کشور برای مشتریان ارسال شده که با توجه به حجم زیاد این هشدارها این سوال بهوجود میآید که آیا مشکلی در سیستم بانکی کشور به وجود آمده است؟
در روزهای اخیر پیامکی حاوی هشدارهای امنیتی از سوی تعدادی زیادی از بانکهای کشور برای مشتریان ارسال شده و به صورت مداوم رعایت جوانب احتیاط و ذکر آدرس صفحات رسمی و غیرجعلی بانکها برای انجام امور الکترونیکی را به آنها گوشزد کرده است.
هشدار پیامکی بانکها به دوصورت است:
« مشتری گرامی؛ هشدار: مراقب مجرمین و سودجویان باشید و از واگذاری کارت بانکی یا اطلاعات دسترسی به حساب بانکی خود به دیگران جدا خودداری نمائید».
«مشتری گرامی؛ با عدم واگذاری کارت بانکی با اطلاعات دسترسی حساب بانکی به دیگران، از خود در برابر اتهاماتی همچون پولشویی و معاونت در انواع جرائم محافظت نمایید».
به نظر میرسد مشتریان بانکی نگران با توجه به متن هشدار آمیز بودن این پیامک و این که افرادی که دارای چند حساب بانکی بودند، بعضا چندین هشدار پیامکی دریافت کردند،با ارسال این حجم از هشدارهای پیامکی سوالی که مطرح میشود این است که آیا مشکلی در سیستم بانکی به وجود آمده است؟
طی پیگیریهای صورت گرفته، علت این موضوع مشخص شد. ظاهرا معاونت فناوری بانکمرکزی در نامهای به شبکه بانکی ابلاغ کرده تا پیش از یکم خرداد ماه ۱۴۰۰ پیامک هشدار برای مشتریان ارسال کنند. در این دستور، علت ارسال پیامک افزایش موارد سوءاستفاده از ابزارها بانکی و پرداخت و در فعالیتهای مجرمانه غیرمجاز اعلام شده است.
محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکهای خصوصی با تاکید براینکه مشکل خاصی علت این پیامکها نیست در این باره میگوید:« هیچ مشکل خاصی در بانکهای خصوصی گزارش نشده است. این پیامکها صرفا توصیهای از جانب بانکها است و فعلا مسئلهای وجود ندارد اما این را باید در نظر داشت که دستور ارسال این پیامها از سوی حراست بانک مرکزی مسلما بی دلیل نیست. بنابراین مردم باید احتیاط به خرج دهند و مراقب افشای اطلاعات بانکی خود باشند»
انتهای پیام