سهام عدالت در مرداد پارسال به اوج خود رسید تا جایی که برگه سهام یک میلیون تومانی ارزشی حدود ۴۰ میلیون تومان داشت اما سوالی که امروز مطرح است، این است که با افت بازار سرمایه سهامداران چقدر ضرر کردهاند؟
به گزارش اسپات نیوز، دقیقا ششم خرداد پارسال بود که مسئولان سهام عدالت آغاز فروش سهام عدالت را اعلام کردند و اولین فروش توسط کارگزاری بانک ملی انجام شد.
پس از آن کارگزاری دیگر بانکها و کارگزاریهای مستقل مانند مفید، آگاه و فارابی وارد فرایند فروش سهام شدند و سهامداران به امید فروش سهامشان در این کارگزاریها حساب کاربری ایجاد کردند.
در خرداد پارسال ابتدا ۳۰ درصد اول و در مرداد ۳۰ درصد دوم آزاد شد. مسئولان همچنین وعده داده بودند که ۳۰ درصد سوم در دهه فجر پارسال و ۱۰۰ درصد آن قبل از عید امسال آزاد میشود اما هیچ کدام تحقق نیافت و سقف آزادسازی همان ۶۰ درصد باقی ماند.
از خرداد تا نیمه اول مرداد فروش سهام عدالت کند بود، پول آن نیز خرد خرد واریز میشد تا جایی که سهامداران از دریافت کمتر از ۱۰ هزار تومان نیز میگفتند.
با آغاز روند کاهشی بورس بسیاری از فعالان بورسی علت ریزش بورس را فروش آبشاری سهام عدالت میدانستند. فشارها تا حدی بود که مدیرعامل سهام عدالت دستور به توقف فروش سهام عدالت داد. در ادامه نیز صفهای میلیونی فروش سهام امیدها را برای فروش سهام عدالت کمتر کرد.
در زمان رشد بازار، سهام عدالت نیز رشد کرد. برگه سهام یک میلیون تومانی در مرداد بیش از ۴۰ میلیون تومان قیمت داشت همچنین برگه سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۲۱ میلیون تومان میارزید.
اما بورس نتوانسته خودش از روند نزولی نجات دهد، مسئولان نیز که بارها وعده تغییر روش فروش سهام عدالت دادهاند نتوانستهاند کاری را پیش ببرند، یعنی عملا فروش سهام ممکن نیست.
انتهای پیام