نمایندگان مجلس در حالی از عزم خود برای پیگیری طرح فیلترینگ اینترنت خبر میدهند که شغل و درآمد حدود یک میلیون نفر کاملا وابسته به فضای مجازی است و گویا این موضوع برای آنان از اهمیت چندانی برخوردار نیست!
به گزارش اسپات نیوز، در حالی که خبر میرسید طرح ساماندهی فضای مجازی از دستور کار مجلس خارج شده، اما اظهارات نمایندگان در روزهای اخیر خلاف این موضوع را نشان میدهد، چراکه از پافشاری خود برای به نتیجه رسیدن این طرح خبر دادهاند.
به نظر میرسد نمایندگان مجلس که از رسانهای شدن این طرح واهمه دارند، آن را به صورت مخفیانه و به دور از چشم عموم مردم به دولت ابلاغ کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس روز گذشته در مصاحبهای اعلام کرد: «از بیرون کشور بیش از ۱۳۰ هزار پست درباره طرح ساماندهی پیامرسانها و فضای مجازی گذاشته شده و با آن مخالفت کردهاند. اما ما پای این طرح ایستادهایم، کار خود را انجام دادهایم.»
بیشتر بخوانید:
- خرید و فروش خودرو در فضای مجازی قانونی است؟
- خرید و فروش نوزاد در فضای مجازی صحت دارد؟
- اینترنت ملی با الگوبرداری از چین و روسیه راهاندازی میشود
مرتضی آقاتهرانی گفته ما قانون آن را آماده کردهایم، آن را به صحن مجلس میبریم و انجامش خواهیم داد. چراکه به گفته آقاتهرانی طرح ساماندهی پیامرسانهای فضای مجازی سالهاست مطالبه همگان است و امسال توانستیم آن را به نتیجه برسانیم.
پای فیلترینگ بیسروصدای اینترنت در میان است؟
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس چند روز پیش در مصاحبهای به ایرنا گفته بود: «طرح ساماندهی پیامرسانها از دستور کار خارج نشده و احتمالا این طرح طبق اصل ٨۵ قانون اساسی در کمیسیون بررسی شود.»
این اظهارات در حالی مطرح شد که محمدصالح مفتاح چهره نزدیک به محمدباقر قالیباف در توییتر خود خبر داده بود که طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از دستور مجلس خارج شده است.
پس از این توییت، برخی مفصران از پایان دادن به آن به دلیل فشار افکار عمومی خبر میدادند و برخی دیگر هم این حدس را میزدند که ادامه این طرح به پشت درهای بسته انتقال پیدا کند.
در میان همین گمانهزنیها بود که یوسفی بازهم در اظهارنظری جدید گفت که صحبتهای قالیباف مصداقی بوده و این تفسیر از آن درست نیست.
تمام این سناریوها را که کنار هم بگذاریم، نشان میدهند مجلس به این آسانیها بیخیال فیلترینگ و محدودسازی اینترنت نخواهد شد و این برنامه را به هر نحو ممکن جلو خواهد برد.
طرح فیلترینگ اینترنت (ساماندهی فضای مجازی) چیست؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که در طرح ساماندهی فضای مجازی یا طرح فیلترینگ اینترنت به آن اشاره شده، احراز هویت کاربران است.
از دیگر موضوعاتی که در طرح فیلترینگ اینترنت جلب توجه میکنند، میتوان به فعالیت پیامرسانهای خارجی طبق قوانین جمهوری اسلامی اشاره کرد که در صورت تصویب این طرح، کنترل کلیه مبادی ورودی و خروجی اطلاعات به دست نیروهای مصلح خواهد افتاد. از سوی دیگر، هزینه مربوط به استفاده از پیامرسانهای خارجی نیز دوبرابر خواهد شد.
ممنوعیت خرید و فروش ویپیان نیز یکی از محوریتهای اصلی این طرح است، چراکه بر اساس آن، مجرمان به جزای نقدی محکوم خواهد شد.
از همه اینها که بگذریم، یکی از مهمترین نکاتی که میتوان در خلال اجرای این طرح انتظار داشت، فیلترینگ و محدودیتسازی برای شبکههای اجتماعی است؛ به عقیده کاربران، پلتفرمهایی مانند اینستاگرام که خبر محدودسازی آن از مدتها پیش به گوش میرسید، یک قدم دیگر به واقعیت نزدیک خواهد شد و این خطری جدی برای کسبوکار آن یک میلیون نفری است که گویا در پس ذهن نمایندگان مجلس، جایی ندارند.
در این اوضاع درهمپیچیده، بویی به جز بوی فیلترینگ و محدودیت به مشام نمیرسد!
انتهای پیام
الان نصف مردم کسب و کار آنلاین دارن، با فیلتر شدن شبکههای مجازی کی هزینه این آدمارو پرداخت میکنه؟