با وجود گذشت چند سال از راهاندازی سامانه سجام توسط شرکت «سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه»، این پروژه هنوز به حداقلیترین کارکردهای ممکن هم نزدیک نشده است.
به گزارش اسپات نیوز، بسیاری از سهامداران به دلایلی چون کم بودن سود، مشغله و یا بیاطلاعی برای دریافت سود سهام خود پس از مجمع به بانک مراجعه نمیکنند.
این وضعیت در حالی رخ داده که پس از راهاندازی پروژه از میان ۳۸ میلیون و ۹۰۰ هزار سهامداری که در سامانه سجام اقدام به عضویت کردهاند، احراز هویت ۳۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در آن با موفقیت انجام شده است؛ یعنی شماره حساب، شماره شبا و هر اطلاعاتی که برای واریز سود نیاز است، در این سامانه وجود دارد. اما سوالی که در این میان مطرح است، این است که چرا سازمان بورس شرکتها را ملزم به پرداخت سود سهامداران از طریق این سامانه نمیکند؟
بیشتر بخوانید:
- ثبت نام در سامانه سجام ؛ دارندگان سهام عدالت بخوانند
- کلاهبرداری با نام «سجام» چگونه صورت گرفت؟
- پولشویی با کدهای بورسی؛ شایعه یا واقعیت؟
پروژه سامانه سجام و آمار تاسفبرانگیز در سال ۹۹
بر اساس اطلاعاتی که تا به امروز منتشر شده، تنها ۱۳۰ شرکت، معادل ۱۵ درصد شرکتهای حاضر در بازار سرمایه، سود سالانه خود را از طریق سجام به حساب سهامداران خود واریز کردهاند.
همین موضوع موجب شده تا با کنار هم قرار گرفتن عواملی چون تقسیم سود ناچیز برخی شرکتها، پرتفوی کوچک برخی سهامداران و یا بیاطلاعی سهامداران از نجوه و زمان برداشت سود سهام، پول قابل توجهی وارد سیستم بانکی کشور شده و در آن رسوب کند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند، با توجه به حجم سهامداران در کشور، این رسوب پول به حدی قابل است که برخی به واسطه آن به طمع افتاده و همین موضوع موجب شده تا سامانه سجام، سامانهای که قرار بود ساماندهی سهامداران و واریز سو آنان را در پی داشته باشد، کارایی حداقلی خود را از دست داده و به لیست پروژههای پرهزینه، پرحاشیه و بیفایده اضافه شود.
انتهای پیام