چند سالی است که تب مهاجرت به عراق به عنوان یکی از جذابترین مقاصد مهاجران ایرانی بالا گرفته است، اما آیا دلیل این پدیده تنها کسب درآمد بیشتر است؟
به گزارش اسپات نیوز، در حالی که انتظار میرود کارگران به قصد افزایش درآمد خود مهاجرت کنند، اختلاف ۵۰ دلاری درآمد در ایران و عراق معادل یک میلیون و ۲۵۰ هزارتومان، نمیتواند به تنهایی دلیل کافی برای این مهاجرت باشد.
از آنجایی که عراق کشوری جنگ زده است و حتی حقوق کارگران در آن به درستی رعایت نمیشود، انتظار میرود دلایل محکمتری برای مهاجرت به عراق از سوی کارگران وجود داشته باشد.
اگرچه عراق در چند ماه اخیر درگیر تورم ۵ درصدی است که علت آن بازسازی این کشور پس از جنگ با داعش است؛ در سالهای اخیر این کشور تورم خود را به خوبی مدیریت کرده و آن را بین بازه ۰ تا ۱ درصد نگه داشته است. این در حالی است که در ایران طی ۵ سال اخیر (به غیر از سال ۹۶) شاهد تورمی حدود ۵۰ درصد بودهایم.
بیشتر بخوانید:
- برای مهاجرت شغلی چه کشوری را انتخاب کنیم؟
- رکودزنی ایرانیان در خرید املاک در ترکیه
- محسن یگانه یا اشوان ؛ کاندیدای بعدی مهاجرت کیست؟
علاوه بر این، در حالی که در ایران مالیات بر درآمد بین ۱۵ تا ۳۵ درصد است، عراق این نرخ را ثابت و برابر با ۱۵ درصد در نظر گرفته است. گفتنی است که ایران همچنین به دنبال وضع مالیاتهای جدیدی مانند مالیات عایدی بر سرمایه است.
جولان خودروهای وارداتی؛ مشوق مهاجرت به عراق
در خیابانهای این کشور شاهد انواع خودروهای وارداتی هستیم؛ از پراید ۶۰۰۰ دلاری ایرانی تا فورد ۲۴۰۰۰ دلاری آمریکایی. این در حالی است که خرید این خودروها برای اکثر طبقات این کشور میسر است و علت آن تعرفه گمرکی ۰ تا ۵۰ درصدی در این کشور است. این دامنه برای قطعات و خودروهای لوکس تا ۱۵ درصد است.
این در حالی است که در ایران، تعرفه گمرک مرزهای ۱۰۰ درصد را هم میشکند و نرخ بالای این تعرفه دشواریهای زیادی در واردات کالا و خودرو به وجود آورده است.
انتهای پیام
ایکاش یکم بیشتر توضیح میدادید