در حالی که تورم روند رو به رشد را طی میکند و اخیرا رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده است، عدهای با سرمایهگذاری بیشتر، از تورم سبقت میگیرند.
به گزارش اسپات نیوز، بر اساس بررسیهای مرکز آمار ایران، تورم مواد خوراکی کشور در سال ۹۹ نزدیک به ۴۰ درصد و تورم کالاهای دیگر حدود ۳۵ درصد رشد کرده است. این در حالی است که میانگین رشد هزینههای خانوار حدود ۳۰ درصد بوده است. واضح است که عقب ماندن هزینههای خانوار از نرخ تورم به معنی کاهش قدرت خرید مردم است.
شایان ذکر است که کالاهای خریداری شده توسط مردم با افت خرید مواجه شدهاند؛ مخصوصا کالاهای مربوط به طبقات پایینتر جامعه، مانند موتورسیکلت.
از سوی دیگر، تفاوت این افت خرید بین مردم شهر و روستا، اختلاف قابل توجهی است. به این معنا که مردم روستا به مراتب کمتر اقدام به خرید کالا کردهاند. دلیل این موضوع، بیشتر بودن تورم مواد خوراکی و غیرخوراکی در روستاها و همچنین کاهش بیشتر قدرت خرید مردم روستا است.
بیشتر بخوانید:
- تیم اقتصادی رئیسی یا دولت سوم احمدینژاد؟!
- آمریکاییها تا کی منتظر به نتیجه رسیدن برجام میمانند؟
- اجاره سرویس طلا برای نو عروسان؛ پدیده جدید اقتصادی!
نکته عجیب در این آمارها مربوط به بخش خرید کالاهای سرمایهای است. در بخش خرید کالاهای سرمایهای مانند ملک در بخش شهری شاهد اندکی رشد هستیم. به این معنا که علاوه بر افزایش میل مردم به سرمایهگذاری، شکاف بین طبقات اجتماع نیز در حال بزرگتر شدن است. چرا که واضح است که کسانی که به جامعه صاحبخانهها اضافه شدند از میان افراد طبقات پایین جامعه نیستند. گزارش ضریب جینی، که نشاندهنده نابرابری ثروت و درآمد است و اخیرا بیشتر شده، این مسئله را تایید میکند. در نهایت این مسئله نشاندهنده این است که فشار اصلی تورم روی مردم روستا و طبقات پایین شهرها بوده است.
انتهای پیام