نورالینک ، کمپانی تجهیزات پزشکی تحت مدیریت ایلان ماسک از تامین بودجه لازم برای تجاریسازی پروژه توانبخشی به معلولان از طریق کنترل گوشی با ذهن خبر داد.
به گزارش اسپات نیوز، نورالینک ایلان ماسک، شرکت توسعهدهنده ریز تراشههایی که برای کار در مغز افراد طراحی شده است، ۲۰۵ میلیون دلار بودجه جمعآوری کرده است.
به گفته این کمپانی، این بودجه که با همکاری شرکتهای GV (Google Ventures) و Vy Capital جمعآوری شده، به یک برنامه خاص از تراشه آن اختصاص مییابد: کمک به افراد چهار قطبی برای کنترل دستگاههای دیجیتال با ذهن خود.
ماجرا از چه قرار است؟
بنابر شنیدهها، نورالینک در حال توسعه یک دستگاه رابط عصبی است که آن را N1 Link مینامد. یک ریزتراشه که در جمجمه انسان نشسته و سیمهایی که در پوسته مغز قرار گرفته میگیرند. از نظر تئوری، این دستگاه میتواند به تراشه اجازه دهد تا فعالیت مغز را کنترل کرده و سیگنالهایی را به مغز ارسال کند.
این تراشه کاربردهای نظری زیادی دارد، از جمله درمان شرایط عصبی و امکان قطع عضوها برای کنترل اندامهای رباتیک.
تکنولوژی جدید نورالینک چگونه عمل میکند؟
نورالینک در پستی که به تازگی در وبلاگ خود منتشر کرده، گفته که این بودجه به عرضه این تراشه به بازار کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
- نقشه جدید ایلان ماسک برای بازار رمزارزها
- جف بزوس و ایلان ماسک؛ میلیاردهایی با فرار مالیاتی عجیب!
- بازار رمزارزها؛ اسباببازی جدید ایلان ماسک!
بنابر ادعای کمپانی ایلان ماسک، اولین نشانهای که این دستگاه در نظر گرفته شده این است که به افراد چهار قطبی کمک میکند تا آزادی دیجیتالی خود را بازیابند و به کاربران اجازه میدهد تا با رایانه یا تلفن خود از طریق پهنای باند بالا و یک روش طبیعی کار کنند.
در بخش دیگری از این پست آمده است: بودجه جمعآوری شده صرف انتقال اولین محصول نورالینک به بازار و تسریع در تحقیق و توسعه محصولات جدید خواهد شد.
آزمایش انسانی از کی اغاز میشود؟
اگرچه هنوز مشخص نیست مراحل آزمایش انسانی این فناوری از کی آغاز شود اما ایلان ماسک چندی پیش در مصاحبهای اعلام کرده بود که این تکنولوژی را میتوان تا پایان سال جاری میلادی از مراحل تست اولیه به مراحل تست انسانی رساند.
رقبای نورالینک
نورالینک تنها شرکتی نیست که تلاش میکند فناوری رابط عصبی را به بازار عرضه کند.
اوایل هفته جاری، شرکت سینکرون، یک شرکت بیوتکنولوژی با تنها ۲۰ کارمند و رقیب جدی نورالینک، اعلام کرد که سازمان غذا و دارو آمریکا برای آغاز مراحل آزمایش انسانی چراغ سبز نشان داده است.
نورالینک ، فراتر از یک شرکت تجهیزات پزشکی
برای ماسک، نورالینک فراتر از یک شرکت فناوری پزشکی است، چرکه او در گذشته هم گفته است قصد دارد از طریق این کمپانی، فناوری ادغام مغز انسان با هوش مصنوعی را عملیاتی کند. وی در مصاحبهای با یک پادکست اینترنتی در سال ۲۰۱۹ مدعی شده بود که نورالینک قصد دارد به عنوان سدی در برابر مخاطرات وجودی هوش دیجیتال عمل کند.
ماسک در این گفتوگو مدعی شده بود: «ما نمیتوانیم هوشمندتر از یک ابر رایانه دیجیتال باشیم، بنابراین، اگر نمیتوانید آنها را شکست دهید، به آنها بپیوندید.»
این در حالی است که دانشمندان علوم مغز و اعصاب میگویند کاربردهای پزشکی کوتاهمدت نورالینک میتواند مفید باشد، اما ترکیب آگاهی انسان با هوش مصنوعی تنها یک «تخیل» است.
اندرو هیرز ، استادیار نوروبیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه معتقد است: «برای رسیدن به سطح ادغام با هوش مصنوعی باید به همان سرزمین رویاهایی رفت که ماسک در آن سیر میکند!»
انتهای پیام