پس از موج سفرهای زمینی به ارمنستان برای تزریق واکسن کرونا، کرایه روزانه سفر با اتوبوس با افزایش مواجه شده است.
به گزارش اسپات نیوز، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر استان تهران اعلام کرد که پس از موج سفرهای زمینی به ارمنستان، کرایه روزانه اتوبوسها افزایش یافته است.
امیرپویان رفیعیشاد درخصوص گرانی هزینه سفر دو علت را مطرح کرد: نخست اینکه با توجه به محدودیتهای کرونا تقاضای سفر کاهش پیدا کرده است.اگرچه با وجود شیوع این ویروس مردم همچنان متقاضی سفر هستند، اما به هر جهت تعداد پروازها در مقاصد گردشگیری و مسیرهای خاص از زمان همهگیری، محدود و کم شده است. از سوی دیگر زمانی که عرضه و تقاضا همخوانی نداشته باشند، قیمتها افزایش پیدا میکنند.
ور افزود: نمیتوان به سادگی از کنار افزایش قیمت بلیط هواپیما گذشت چرا که شرکتهای هواپیمایی در دو سه مقطع افزایش قیمت داشتهاند و هربار آژانسهای هواپیمایی را مقصر نشان میدهند، در حالی که آژانسهای هواپیمایی صرفا فروشنده هستند و نمیتوانند نقشی در تعیین قیمت داشته باشند و گفتنی است که آژانسداران نیز از منتقدین نحوه قیمت گذاری حمل و نقل هستند.
رفیعی شاد در ادامه گفت: دلیل پر شدن پروازها استقبال مردم از سفر نیست، بلکه این مسئله به خاطر محدود شدن تعداد پروازها رخ میدهد. بنابراین پر بودن صندلیهای هواپیما نمیتواند به تنهایی شاخص دقیقی برای استقبال مردم از سفر باشد.
بیشتر بخوانید:
- سفرهای تابستانی آغازگر موج پنجم کرونا شد
- ادامه سفرهای جادهای در روزهای ممنوعه
- ماجرای تور واکسن کرونا چیست؟
از سوی دیگر نرخ ارز را نمیتوان در افزایش هزینه سفر با اتوبوس بی تاثیر دانست. نرخ ارز در دو سه سال اخیر چنان افزایش شدیدی داشته که تنها در مسیر ترکیه، قیمت یک تور از ۲ الی ۳ میلیون تومان به حدود ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
رفیعی شاد با یاداوری این مسئله که مردم در حال حاضر به تورهای ارزان و سفرهای زمینی گرایش بیشتری دارند، گفت: بعد موج سفر به ارمنستان با هدف تزریق واکسن، اتوبوسهایی که تا مرز مسافر جا به جا میکردند، کرایههای خود را ناگهان افزایش دادند. ای افزایش قیمت به صورتی بود که از دو میلیون تومان به پنج میلیون تومان کرایه روزانه رسیدند. در حال حاضر این نرخ تثبیت شده و در حمل و نقل داخلی و تورها تاثیر گذاشته است و باعث افزایش قیمت آنها شده و هیچگونه نظارتی بر این مسئله وجود ندارد.
رفیعی همچنین با اشاره به اقتصاد بیمار و شرایط معیشتی مردم در این سالها، گفت: وضعیت سالهای اخیر باعث شده است سفر به عنوان اولویت خانوار ایرانی مطرح نباشد. هرچند تا چند سال پیش، اقشار متوسط که درآمد رو به بالایی داشتند، سفر خارجی هم میرفتند و شاید با کاهش توان اقتصادی، سفر از دسترس این گروه هم خارج شده باشد.
انتهای پیام