بنابر آمار اعلام شده، حدود ۷۰ درصد پهنای باند اینترنت اپراتورهای تلفن همراه کشور برای سه سرویس پیامرسان استفاده میشود. سوالی که در این میان مطرح میشود، این است که سرنوشت واتساپ و اینستاگرام پس از طرح صیانت از فضای مجازی چه خواهد شد؟
به گزارش اسپات نیوز، نیما نامداری، عضو هیئت مدیره نظام صنفی رایانهای کشور اعلام کرد که با در نظر گرفتن آمار اعلام شده ۷۰ درصد اینترنت اپراتورهای تلفن همراه کشور برای سرویسهای اینستاگرام ، تلگرام و واتساپ استفاده میشود و این به این معناست که بخش قابل توجهی از مردم، استفاده از اینترنت را در واقع کار کردن با این سه سرویس میدانند. در کنار اینها ما سرویسهای دیگری را داریم که در چارچوب این قانون مشغول تعیین مقررات میشوند.
وی ضمن اشاره به ماده یک این طرح گفت که در این ماده برخی خدمات به عنوان خدمات پایه کاربردی معرفی شدهاند از جمله نقشه، جویشگرها (یا اصطلاحا جستجوگرهایی مانند گوگل)، پیامرسانها، شبکههای اجتماعی و ابزارهای پردازش و ذخیره داده که عناوین وسیعی هستند و انواع کسب و کارهای مجازی را در بر میگیرند. اما در مورد این خدمات پایه کاربردی محدودیتهای وجود دارد. برای مثال اینکه تعداد کاربرهای آنها در ایران از ۵ درصد تعداد کاربران فضای مجازی ایران بیشتر باشد.
برای مثال شبکه اجتماعی لینکدین که شبکع اجتماعیای کاملا تخصصی محسوب میشود که محلی برای ثبت رزومه برای جستجوی کار است. طبق تعاریف گفته شده و با توجه به تعداد نصب این برنامه، لیندکدین مشمول این قانون میشود.
به گفته نامداری، طرح صیانت برای این سرویسها مقررات گذاری کرده و محدودیتهایی تعیین میکند. بر اساس این طرح این سرویسها باید نماینده رسمی در ایران داشته باشند و این نماینده طی ساز و کار مشخصی درخواست مجوز داده و در راستای دریافت مجوز، تکالیف تکنیکی، اجرایی مقرر شده را نیز بپذیرد.
بیشتر بخوانید:
- استارتآپهای سودجو در انتظار آغاز فیلترینگ اینستاگرام
- جستجوی کلید واژه مهاجرت ۷ برابر بیشتر شد
- اینترنت بدون فیلتر ماهوارهای چقدر هزینه برمیدارد؟
از تکالیف مقرر شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نخست اینکه داده کاربران ایرانی از کشور خارج نشود و داخل سرور داخلی پردازش پیدا کند.
مورد دیگری که میتوان در این خصوص به آن اشاره کرد این است که سرویس مذکور باید بپذیرد که مصوبات کمیته ساماندهی یا همان کمیته فیلترینگ را ظرف ۱۲ ساعت اجرا کنند.
در صورت پیروی نکردن از مقررات تعیین شده، سرویس مذکور به مدت ۴ ماه مهلت برای تطبیق دادن خود خواهد داشت و اگر در این ۴ ماه باز هم تغییری رخ ندهد، فرصتی ۸ ماهه به وزارت ارتباطات برای ساخت نسخه ایرانی آن داده خواهد شد. پس ازین ۸ ماه در صورت ساخته شدن یا نشدن نسخه ایرانی، سرویس مذکور مسدود خواهد شد.
بنابراین این قانون زمینه حقوقی کافی و کاملا دقیق و مشخصی برای مسدود کردن اینستاگرام و اپلیکیشنهای مشابه را فراهم کرده است.
انتهای پیام