انتقاد مستقیم رئیس ستاد مقابله با کرونا از دستگاه دیپلماسی در تهیه واکسن و پاسخ وزیر امور خارجه در صفحه اینستاگرامش، منجر به درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا شد.
به گزارش اسپات نیوز، انتقاد زالی از تهیه نکردن واکسن کافی و پاسخ ظریف در صفحه اینستاگرامش، علت درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا شد. طبق گفته رئیس ستاد مقابله با کرونا تهران، ذخیره واکسن فعلی تنها برای پنج روز کافی است و قادر به افزایش سرعت واکسیناسیون نیستیم. علیرضا زالی همچنین گفت: اجازه خرید واکسن را به علت گرانی ندادند و اکنون هزینه داروهای کرونا چند برابر هزینه واردات واکسن شده است.
علیرضا زالی ضمن اشاره به وخامت وضعیت فعلی گفت: در هفتههای آینده خبرهای بدتر و شرایط خیلی بدتری را خواهیم داشت. ویروس دلتا در هند تنها ۳ ماه طول کشید و آنها به سرعت تمام مردم را واکسینه کردند. ما نباید غصه قیمت واکسن را بخوریم و حتی در صورت نیاز باید آن را ۲ برابر قیمت بخریم و مردم را واکسینه کنیم.
وی با انتقاد از اینکه ۷۲۰ میلیون یورو خرج رمدسیویر شد، گفت این مبلغ باید خرج تهیه واکسن میشد. چرا حاضریم در تحریم، تجهیزات نفتی را ۳ برابر قیمت بخریم اما در مورد واکسن این کار را نمیکنیم؟ اکنون وخامت اوضاع به حدی رسیده که هیچ راهی به جز ۲ هفته تعطیلی که باید از همین امروز آغاز شود نداریم.
علیرضا زالی همچنین اولین مورد ابتلا به کرونا در قم را یادآور شد و گفت در آن زمان خواهان قرنطینه قم و تعطیلی انتخابات این شهر شدم اما برخی این بیماری را جدی نگرفتند و گفتند آن را به راحتی کنترل خواهیم کرد.
وی همچنین افزود: زمانی که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به ایران آمدند، ما آمار مرگ و میر را از آنها پنهان کردیم. کمکهای جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم، در حالی که اطلاعات چندانی در مورد ویروس نداشتیم. اکنون چرا چین که دوست صمیمی ما است به ما واکسن کافی نمیدهد؟
زالی همچنین گفت: نیروهای طرح سلامت ۴ ماه است حقوق نگرفتهاند، افراد حاضر در ستاد کرونا در محیط نیستند و نمیتوانند به درستی تصمیم بگیرند. پس از صحبت با سفیر ژاپن، فهمیدم اصلا سفیران ایرانی به دنبال واکسن نرفتهاند، این چه دیپلماسیای است؟
بیشتر بخوانید:
- ورود ۲۱ میلیون دوز محموله جدید واکسن کرونا؛ به زودی
- واکسن نورا ؛ بارقه امیدی برای واکسیناسیون نوجوانان
- کرونا دلتا به باشگاه واگیردارترین ویروسهای دنیا راه یافت
محمدجواد ظریف در پاسخ به صحبتها و انتقادات زالی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: در شرایط وخیم فعلی، نیاز به کوشش و همدلی ملی داریم.
او در این خصوص گفت: من و همکارانم تمام سعیمان را برای افزایش واردات واکسن خارجی و تامین نیازهای تولید داخلی انجام داده و خواهیم داد. ما در برابر مسئولین بهداشت کشور و ایثارگران سلامت سر تعظیم فرود آورده و دست تکتک آنها را میبوسیم. متاسفانه، حمله و توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی از مستحب موکد هم عبور کرده و تبدیل به واجب عینی شده است.
او در ادامه افزود: طی هشت سال اخیر به خاطر منافع ملی و رعایت حرمت مردم عزیزمان سکوت کردهایم اما در مورد موضوع واکسن که با جان مردم سر و کار دارد، توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی به جایی رسیده که سکوت را غیر ممکن کرده است. سوالی که در اینجا مطرح است این است که « بیش از ۲۴ میلیون واکسن وارداتی تا کنون و بیشتر نیازهای تولید داخلی را کدام دستگاه علیرغم تحریم و همه کارشکنیها و … وارد کشور کرده است؟»
ظریف همچنین گفت: نگذارید از سکوت خود پشیمان شویم و بپرسیم اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن در چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام وزیر واکسن اسپوتنیک را در سفرش از روسیه گرفت؟ چه کسانی به او حمله کردند و او سکوت کرد و کار را ادامه داد؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده واکسن کشور هر روز حمله میکند؟ چه وزیری مجبور به هزینه از حیثیت خودش است تا برای مصالح مردم عزیز ایران حرفهای دوستان را رفع و رجوع کند؟ بیشتر دستگاهها و مواد اولیه تولید واکسن را کدام وزارتخانه تامین کرد؟چرا زمان انقدر تلف شد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟
ظریف پاسخ خود را اینگونه پایان میدهد: «باز هم بگویم؟ این نیز بگذرد.»
انتهای پیام