تا کنون بیش از ۳.۵ میلیارد دوز واکسن در سراسر جهان به مردم تزریق شده اما حاشیههایی در مورد تایید کارایی واکسنها و بهترین واکسن برای سفر به وجود آمده است.
به گزارش اسپات نیوز، از آنجایی که کرونا تاثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری بینالمللی گذاشته، تمام جهان در انتظارعادی شدن دوباره سفرها هستند تا جایی که بسیاری از مردم برای کنترل پاندمی و بستن چمدانهایشان لحظه شماری میکنند. این در حالی است که کنترل این بیماری با چالش جدیدی مواجه شده است؛ چالش تولید واکسنهای گوناگون و متعدد که در چند ماه اخیر در مورد کارایی آنها حاشیههایی به وجود آمده است.در این میان هنوز مشخص نیست بهترین واکسن برای سفر کدام است.
گفتنی است که تا به حال حدود ۳.۵ دوز واکسن به مردم سراسر جهان تزریق شده در حالی که شک و تردید زیادی در مورد کارایی این واکسنها وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
- درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا؛ ماجرا چیست؟
- واکسن نورا ؛ بارقه امیدی برای واکسیناسیون نوجوانان
- درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا؛ ماجرا چیست؟
این شک و تردیدها از جایی شروع شد که در اواسط ماه جاری اتحادیه اروپا اعلام کرد: به کسانی که واکسن کووشیلد دریافت کردند اجازه پذیرش نخواهد داد. این در حالی است که این واکسن شباهت بسیار زیادی به واکسن آستارازنکا دارد.
در پاسخ به این اقدام، دولت هند که تولیدکننده این واکسن است، تهدید به تلافی کرد و افزود: تنها ۵ میلیون دوز ازین واکسن برای بریتانیا فرستاده شده است.
در ادامهی جنجالی شدن این مسئله برخی از کشورهای اروپایی اعلام کردند که علیرغم اطلاعیه اتحادیه اروپا، دریافت کنندگان واکسن کووشیلد را میپذیرند.
به طور کلی با در نظر گرفتن اعتبار جهانی واکسنها، تا امروز آسترازنکا، واکسن مشترک سوئد و بریتانیا، بیشترین پذیرش بینالمللی را داشته است و ۱۵ کشور جهان اعلام کردهاند که آن را به رسمیت میشناسند. بعد از آستارازنکا، واکسنهای فایزر، مدرنا، جانسون اند جانسون و سینوفارم قرار دارند.
از سوی دیگر واکسن چینی کانسینو توسط تعداد انگشت شماری از کشورها به رسمیت شناخته شده است در حالی که میلیونها چینی همین واکسن را دریافت کردهاند.
همچنین در مورد واکسنهای دیگری مانند اسپوتنیک ساخت کشور روسیه و کووواکسین هند هنوز حرفی به میان نیامده است و از بین واکسنهایی که توسط ایران تولید میشوند، برکت به عنوان مطرحترین واکسن نه تنها هنوز تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارد، بلکه مراحل تولید و کارازمایی آن در ژورنالهای معتبر بینالمللی هم به چاپ نرسیده است.
گفتنی است که تولید کنندگان واکسن برکت در حال طی کردن مراحل مجوز و تایید سازمان بهداشت جهانی هستند و نامهنگاریها و ارسال مدارک انجام شده است. شاید بتوان امیدوار بود که بعد از طی کردن این مراحل واکسن برکت نیز در جمع واکسنهای مورد تایید قرار بگیرد.
انتهای پیام