براساس طرح حمایت از کاربران، قرار است فضای مجازی مدیریت شود اما آیا مدیریت فضای مجازی به معنای مسدود کردن اینترنت است؟
به گزارش اسپات نیوز، برخی منتقدین طرح صیانت اعتقاد دارند که این طرح به معنای مسدود کردن اینترنت است در حالی که به باور کارشناسان مسدود کردن اینترنت عملا ممکن نیست.
اینترنت در دهه ۶۰ میلادی توسط آمریکاییها به وجود آمد و عنوان سلاح دولت در جنگ سرد شروع به کار کرد. طی سالهای متمادی، دانشمندان و محققان از این فناوری برای ارتباطات و اشتراک گذاری دادهها با یکدیگر استفاده کردند.. اینترنت مدرن از ارتباط شبکههای تجاری و کسب و کار از ابتدای دهه ۹۰ میلادی به وجود آمد و با ورود این اینترنت همه چیز عوض شد. با ورود این اینترنت تقاضای جدیدی میان کاربران ایجاد شد؛ شفافیت و فزونی دادهها و اطلاعات.
این بستر گسترده در مدتی کوتاه تمام کره خاکی را در بر گرفت و توانست تمام نقاط جغرافیایی را از طریق فضایی نامرئی متصل کند. امروزه اهمیت اینترنت به جایی رسیده که نبود آن ظرف مدتی کوتاه نیز میتواند آزار دهنده باشد.
بیشتر بخوانید:
- هزینه طراحی اینستاگرام ایرانی چقدر است؟
- ۳ تهدید طرح حمایت از کاربران برای کسبوکارهای مجازی
- درج نام «تهران» و «کرج» در فرم فروش اینترنت ماهوارهای
سوالی که در این میان مطرح است این است که آیا آزاد بودن این بستر برای گسترش همه نوع دادهای، مناسب است؟ با توجه به اینکه برخی شبکهها ممکن است بخواهند با دروغهای خود بر ذهن مردم مسلط شوند، پاسخ این سوال کاملا آشکار است. از سوی دیگر صحت سنجی مطالب توسط افراد، گاهی با چالشهای زیادی مواجه است. به همین علت دولت در فضای مجازی مداخله میکند تا مردم را از گزند مطالب غلط و دروغین حفظ کند.
گفتنی است که دولت آمریکا نیز از طریق محدود کردن اخبار جعلی و دروغین و مطالب غلطی که توسط اندیشمندان بررسی شده، فضای مجازی را مدیریت میکند. به همین دلیل در اعتراضات گسترده در انتخابات آمریکا، اینترنت مسدود نشد، بلکه دولت این کشور، اینترنت را از طریق کلید واژههای مشخصی کنترل کرد.
شایان ذکر است که کشورها با توجه به مختصات فرهنگی، ملی، مذهبی و …، ممکن است محدودیتهایی در عرضه برخی مطالب در فضای مجازی داشته باشند اما این مسئله به معنای مسدود کردن اطلاعات در فضای مجازی نیست.
انتهای پیام