بر اساس مطالعات انجام شده، درصد اثربخشی واکسن سینوفارم در ابتلا به بیماری نسبتا پایین و معادل ۵۰.۴ درصد است اما این واکسن تا ۹۴ درصد از مرگ در اثر ابتلا به کرونا جلوگیری میکند.
به گزارش اسپات نیوز، بر اساس مطالعات انجام شده بر روی کادر بهداشت و درمان در پرو مشخص شد که اثربخشی واکسن سینوفارم در جلوگیری از ابتلا درصد نسبتا پایین ۵۰.۴ درصد است. در حالی که این واکسن تا ۹۴ درصد میتواند از مرگ به دلیل ابتلا به این ویروس جلوگیری کند.
برخی از کشورها برای افزایش مصونیت کسانی که دو دوز واکسن سینوفارم دریافت کردهاند، به دنبال تهیه دوز سوم واکسنهای فایزر و آسترازنکا هستند.
در بازه زمانی فوریه تا ژوئن در حالی که کادر درمان پرو درگیر مبارزه با موج دوم کرونا بودند، محققان دادههای جمع آوری شده از طریق واکسن سینوفارم به حدود ۴۰۰ نفر از کادر درمان را در این بازه زمانی بررسی کردند.
بیشتر بخوانید:
- درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا؛ ماجرا چیست؟
- کرونا دلتا به باشگاه واگیردارترین ویروسهای دنیا راه یافت
- واکسن نورا ؛ بارقه امیدی برای واکسیناسیون نوجوانان
اکثر کسانی که در معرض مستقیم این ویروس قرار داشتند هر دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند و نتیجه مطالعه بر روی آنها از اثر بخشی ۵۰.۴ درصدی این واکسن خبر میدهد. این درصد برای کادر درمان که در معرض انواع مختلف این ویروس قرار دارند درصد چشگیری نیست. برخی منتقدان عقیده دارند که برای کادر درمان نیاز به نوع دیگری از واکسن با اثر بخشی بالاتر است.
نکته امیدوارکننده در مورد این واکسن این است که پس از دریافت هر دو دوز واکسن، سینوفارم میتواند تا ۹۴ درصد از مرگ ناشی از ابتلا به عفونت شدید این بیماری، جلوگیری کند.
لیلی سواری از محققان مطالعه در مورد اثر بخشی سینوفارم اظهار کرد: در حال حاضر محتمل ترین وضعیت این است که کسانی که واکسن سینوفارم دریافت میکنند نیاز به دریافت دوز سوم دارند اما سوال اینجاست که بهترین زمان برای دریافت این دوز چه زمانی است؟
از سوی دیگر طبق مطالعات و بررسیها، اثربخشی سینوفارم در برابر عفونتها به نسبت پایین است اما طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) این واکسن در آزمایشهای بالینی فاز سوم اثر بخشی ۷۸ درصدی از خود نشان میدهد.
انتهای پیام
اگر صرفا از مرگ جلوگیری کنه که فایده ای نداره!