بر اساس وعدههای وزیر بهداشت و تولیدکنندگان واکسن برکت ، بنا بر این بود که واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی از آخر بهار امسال شروع شود؛ وعدهای که عملی نشد.
به گزارش اسپات نیوز، طبق وعدههای وزیر بهداشت و تولید کنندگان واکسن برکت، قرار بر این بود که از اواخر بهار سال جاری، واکسیاناسیون عمومی با واکسن ایرانی برکت آغاز شود اما این اتفاق نیفتاد.
در حالی که این تنها وعده عملی نشده در مورد واکسن داخلی نیست، محمد مخبر که اکنون معاون اول رئیس جمهور است و پیش ازین رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، نهاد کنترل کننده بنیان برکت بود، اعلام کرده که برای استمرار واکسیناسیون نیاز است که تا آخر شهریور ماه ۲۰ میلیون دوز دیگر واکسن به کشور وارد شود.
محمد مخبر مسئولیت رسیدگی به این مسئله را به وزرای بهداشت، امور خارجه و سایر مسئولان محول کرد.
بیشتر بخوانید:
- اثربخشی واکسن سینوفارم چقدر است؟
- درگیری زالی و ظریف بر سر واکسن کرونا؛ ماجرا چیست؟
- بهترین واکسن برای سفر کدام است؟ چالش اثربخشی!
گفتنی است که تیرماه سال جاری، زمانی که مخبر هنوز رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود، تاکید کرده بود که تا پایان شهریورماه ۵۰ میلیون دوز واکسن تولید میشود، این در حالی است که اکنون با توجه به دستور او در سمت جدید به نظر میرسد که امید چندانی به عملی شدن این وعده نیست.
محمد مخبر حدود یک هفته پیش در خصوص تولید واکسن برکت گفنه بود که ظرفیت تولید هفتگی خط یک واکسن برکت، یک میلیون و هزار و دویست دوز و ظرفیت تولید خط دو این واکسن ۲ میلیون دوز است و همچنین بنا بود خط سوم نیز تا آخر مردادماه سال جری راهاندازی شود.
با در نظر گرفتن این ارقام برآورد میشود که خط تولید یک و دو باید تا روز ۲۱ مرداد ماه به طور میانگین ۸ میلیون دوز واکسن تولید کرده باشند، این در حالی است که مجموعه تولید از ۲۵ خرداد تا ۱۷ مردادماه به ۶ میلیون دوز هم نرسیده است.
طبق بررسیها، خط تولید ۲ هنوز به بهرهبرداری نرسیده است، تجهیزات این خط به طور کامل نصب شده و تا دو هفته آینده به بهرهبرداری میرسد. بنابراین تمام واکسن تولید شده، محصول خط یک است و امید است که خط سه تا یک ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
با احتساب دقیق بودن زمان اعلام شده برای بهرهبرداری از خط دو و سه، باز هم مجموع واکسن تولید شده تا آخر شهریور به کمتر از ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید.
انتهای پیام