عیسی زارعپور ضمن تاکید بر اهمیت فضای مجازی در دنیای امروز، موافقت خود را با طرح صیانت اعلام کرد و گفت برای هر کشوری راهاندازی شبکه اطلاعات ملی جز افتخاراتش محسوب میشود.
به گزارش اسپات نیوز، در نشست روز گذشته، گزارش کمیسیونهای صنایع و معدن و فرهنگی در مورد عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات قرائت شد.
چه کسانی مخالف زارعپور هستند؟ چرا؟
محمود عباس زاده مشکینی، در خصوص وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری گفت که ایشان در خصوص حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصص ندارند، چرا که ایشان تحصیل کرده IT (فناوری اطلاعات) هستند، در حالی که موضوع ماموریت این وزارتخانه ICT (فناوری ارتباطات) بوده و فناوری اطلاعات تنها بخش کوچکی از آن است.
عباس زاده همچنین در خصوص موضع زارع پور در مورد طرح صیانت گفت: آقای زارع پور من از برخی دوستان شنیدهام شما در مورد قانون صیانت، با موافقان موافقت و با مخالفان مخالفت کردهاید. من از شما خواهش میکنم پشت همین تریبون نظر خود را در مورد این طرح شفافسازی کنید.
در ادامه این جلسه، سید غنی نظری که در ابتدا خود را مخالف آقای زارعپور معرفی کرد، گفت: دلیل عمده مخالفت من با آقای زارعپور فقدان روحیه شفافیت در وجود ایشان است. ایشان در یک کمیسیون اعلام کرده با طرح مصونیت فضای مجازی مخالف است و در کمیسیون فرهنگی که عمده اعضای آن طراحان همین طرح هستند، با قاطعیت موافقت خود را اعلام کردهاند. این روحیه در یک وزیر قابل قبول نیست.
چرا مجتبی محفوظی زارعپور را انتخاب درستی میداند؟
در ادامه این جلسه، سید مجتبی محفوظی تخصص و تجربه را از ویژگیهای آقای زارعپور برشمرد و گفت: آقای زارعپور دارای عالیترین سطح تحصیلات در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاههای داخلی و خارجی هستند. ایشان همچنین از نخبگان و افراد صاحبنظر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و فضای مجازی هستند. همچنین تجربه قابل قبول ایشان در حوزه فناوری اطلاعات کشور، نشان از انتخاب درست آقای رئیسی دارد.
او همچنین افزود: امروزه ما در وزارت اطلاعات نیاز به متخصص فناوری اطلاعات و نرمافزار داریم. چرا که در بحث مخابرات اقدامات بزرگی صورت گرفته و بحث ما نیز در این قسمت است و آقای زارعپور این تخصص را دارند. به واسطه خدمات بیبدیل آقای زارعپور، در سال ۸۹ ایشان به عنوان مدیر برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شدند. ایشان همچنین در هوشمندسازی قوه قضاییه نیز خوش درخشیدند و موجب جهش فوقالعاده در الکترونیکی کردن خدمات و بهبود فرآیندهای قضایی شدند.
محفوظی همچنین گفت ما از آقای زارعپور انتظاراتی هم داریم که در جهت بومیسازی و استفاده از ظرفیتهای داخلی تمام تلاش خود را انجام دهند. تا به این منظور کشور ازانحصار و سلطه پلتفرمهای خارجی، خارج شود.
او با اشاره به اقدام اخیر گوگلپلی در حذف اپلیکیشنهای ایرانی و نقض حقوق کاربران ایرانی گفت: ما از آقای زارعپور درخواست داریم به این سوال پاسخ دهند که آیا مانند قبل همچنان شاهد زورگویی و اقدامات یکجانبه و تحقیر کاربران ایرانی خواهیم بود، یا برای قانونمند کردن فضای مجازی برنامه ای دارند.
بیشتر بخوانید:
- کاهش سرعت اینترنت در طرح صیانت جدی است؟
- ادامه اعمال محدودیت بر ۷ گروه از مشاغل
- واکسیناسیون ۵۰ سالهها آغاز شد
زارعپور چه پاسخی داد؟
عیسی زارع پور در پاسخ به این اظهارات اذعان کرد: افتخار میکنم که در دوره مسئولیت بنده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدها شرکت دانشبنیان شکل گرفتند و در حوزه تولید محتوای دیجیتال، ما در سال ۹۰ بیش از ۲۰ میلیون دلار صادرات نرمافزارهای فرهنگی داشتیم که مدارک ثبت شده آن موجود است.
او همچنین افزود: در حوزه قوه قضاییه هم در حوزههای مختلف با کار و مجاهدت شبانهروزی همکارانم، چرا که بنده نماینده یک گروه بزرگ از جوانان باانگیزه، پر انرژی و مجاهد و متخصص هستم و به پشتوانه مجاهدت آنها کار مردم را در قوه قضاییه تسهیل کردیم، مراجعات میلیونی را کاهش دادیم و کار همکاران قضایی و اداریمان را راحت کردیم و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.
زارعپور گفت: هم اکنون که من اینجا هستم، بیش از ۵۰ میلیون نفر در شبکههای اجتماعی حضور دارند و امروزه کمتر کسی میتواند کارهای روزمره خود را بدون استفاده از این فضا کنترل کند. اگر ما در این حوزه برنامهریزی مناسبی نداشته باشیم، آسیبهای جدی گریبان ما را میگیرد.
زارع پور در ادامه گفت: ما پلتفرمهای خدماترسان در سطح و تراز جهانی داریم که به دست جوانان ایرانی ساخته شده و این نشاندهنده توانایی ما برای ساخت پلتفرمهای بیشتر در حوزههای دیگر و در سطح جهانی است. برخی از افراد طرح صیانت را به غلط در بین مردم به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی و اینترنت جا انداختهاند.
او در این خصوص گفت که من به عنوان متخصص شبکههای کامپیوتری، عرض میکنم که راهاندازی شبکه ملی اطلاعات جز افتخارات دیگر کشورهاست و به هیچوجه به معنی قطع رابطه با شبکه جهانی نیست، بلکه به این معناست که ما برای استفاده از این فضا مجبور به پرداخت هزینه پهنای فضای بینالمللی نباشیم، چرا که با وضعیت فعلی هم امنیت ما به خطر میافتد و هم استقلالمان خدشهدار میشود. از سوی دیگر این طرح به دنبال حمایت از حقوق کاربران است. از آنجایی که مردم در فضای مجازی نگران کودکان و نوجوانان خود هستند، همانند دیگر کشورها در نیاز به ابزارهایی برای مدیریت کودکان در این فضا وجود دارد. گفتنی است که در جستجوگرهایی که در حال حاضر از آنها استفاده میکنیم نیز گزینه جستجوی ایمن وجود دارد.
انتهای پیام