به دنبال اصرار مرگبار به واکسیناسیون داخلی ، روزهای سیاه کرونایی را میگذرانیم و در حال حاضر به سهمگینترین بخش آن رسیدهایم.
به گزارش اسپات نیوز، تا امروز بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در کشور به کرونا مبتلا شده و آمار جانباختگان از ۱۰۰ هزار نفر نیز عبور کرده است. آمار فوتیهای اعلام شده به صورت رسمی، تنها در مردادماه معادل ۱۴ هزار نفر بوده و آمار روزانه در مرز ۷۰۰ نفر قرار دارد.
در این فاجعه دستهجمعی قطعا رعایت پروتکلهای بهداشتی مهم است اما مقصر اصلی کیست؟
از نظر اقتصاددانان دولت مقصر وضعیت وخیم و وحشتناک فعلی است. به عقیده آنها کشور یک دوره طلایی برای واردات واکسن و تزریق آن را از دست داده و به دنبال آن جامعه در برابر کرونا دلتا آسیبپذیرتر شده است.
بار دیگر آسیب اقتصادی که سراپا دولتی است گریبان مردم را گرفت؛ اصرار به دولتی شدن همه چیز به بهانه عدالت، اصرار به لزوم خودکفایی در همه چیز و اصرار مرگبار به واکسیناسیون داخلی.
در روزهای آغاز واکسیناسیون در جهان، بسیاری از شرکتهای بزرگ کشور به دولت پیشنهاد کردند که بتوانند از محل منابع خود در خارج، واکسن لااقل برای کارکنان خود و خانوادههایشان وارد کنند اما هر نوبت با پاسخ منفی مواجه شدند.
بیشتر بخوانید:
- نظر امیرعبداللهیان در مورد برجام چیست؟
- ۶ ماه تا واکسیناسیون عمومی باقی مانده است!
- قطع برق مشترکان خانگی متوقف شد
توهم مسئولان دولتی و وزارت بهداشت این بود که آنها خود میتوانند به اندازه نیاز، واکسن وارد کنند. تصمیمی که در آن شرایط تحریم یا تنگنای مهلک مالی، زمان طلایی برای واکسیناسیون وسیع جامعه را از بین برد.
در حالی که انتظار میرفت واکسن خوب در حجم بالا توسط دولت وارد و به همه اقشار بر اساس اولویت تخصصی تزریق میشد. در وحله اول آشکار است که تا کنون این مکانیسم کار نکرده ودر وحله بعدی واردات و صادرات توسط بخش خصوصی، لزوما رقیب این مکانیسم همگانی نیست؛ بلکه مکمل آن است.
چه بسا اگر همان موقع در حوالی دیماه، نهادهای مختلفی مانند اتاق بازرگانی و یا انجمنهایی مانند نظام مهندسی و نظام پزشکی و … هر کدام جداگانه برای اعضای خود واکسن وارد کرده بودند، تا کنون به طور مجموع درصد بالایی از جامعه واکسن دریافت کرده بود و وضعیت برای همه بهتر بود.
انتهای پیام
مرسی از سایت خوبتون