در چهار ماه ابتدای سال جاری ۳۰۰ هزار تن روغن بیشتر از قبل در بازار عرضه شد. در حالی که به دلیل افزایش قیمت تقاضایی برای خرید وجود ندارد.
به گزارش اسپات نیوز، در ۴ ماه ابتدای سال جاری ۳۰۰ هزار تن روغن بیشتر در بازار عرضه شد. گزارشها نشان میدهد روغن در بازار به مقدار زیادی وجود دارد اما با توجه به افزایش قیمت، مردم میلی برای خرید بیشتر ندارند.
به دنبال عدم توازن میان عرضه و تقاضای روغن در بازار، حجم زیادی روغن روی دست فروشگاهها ماند. به این معنا که با حذف ارز دولتی و واقعی شدن قیمتها تقاضای زیادی برای خرید روغن در فروشگاهها وجود ندارد.
ابوالحسن خلیلی، رئیس انجمن روغن نباتی ایران در این خصوص گفت: در چهار ماه اخیر ۸۰۰ تن روغن در بازار عرضه شده است. در حالی که در شرایط عادی باید تنها ۵۰۰ هزار تن توزیع میشد، ۳۰۰ هزار تن روغن بیشتر روانه بازار شد.
از سوی دیگر واردات روغن و دانههای روغنی نسبت به ماههای قبل بهبود یافته و همین مساله منجر به تولید بیشتر روغن جامد و مایع شد. در حال حاضر روغن آفتابگردان از روسیه وارد میشود و روغن سویا نیز از برزیل، آرژانتین و اوکراین وارد میشود.
روغن پالم نیز از مالزی و اندونزی وارد میشود.
بیشتر بخوانید:
- اصرار به واکسیناسیون داخلی چه نتیجهای در پی داشت؟
- بورسیها بالاترین حجم مشارکت در خرید اوراق را دارند!
- حقوق مردادماه فرهنگیان شفافسازی شد
گفتنی است که برخی افراد سودجو در این میان روغنهایی که سال گذشته در فروشگاهها کمیاب شده بود را در انبارهایشان احتکار کرده بودند و اکنون به قیمتهای نجومی میفروشند.
خلیلی با اشار به این مسئله گفت: برخی افراد از روغن روغن زیتون یا ذرت استفاده میکنند که قیمت بیشتری نسبت به روغن عادی دارند. عدهای افراد سودجو قیمت درج شده بر روی این محصولات را مخدوش کرده و آن را با قیمت جدید به مردم میفروشند.
گفتنی است که اردیبهشتماه سال جاری روغن مایع ۳۵ درصد و روغن جامد ۳۰ درصد افزایش قیمت داشتند. وزارت صمت این افزایش قیمت را ناشی از افزایش هزینه تولید از جمله هزینه مواد بستهبندی و دستمزد اعلام کرد.
انتهای پیام