ابراهیم رئیسی بار دیگر در جلسه رای اعتماد وزیران، بر اجرای برنامه ساخت یک میلیون مسکن در سال تاکید کرد. اما هزینه ساخت یک میلیون مسکن از کجا تامین میشود؟
به گزارش اسپات نیوز، مهدی سلطان محمدی، کارشناس اقتصاد مسکن به ابهامات موجود در مورد طرح جدید مسکن، پاسخ داد. بزرگترین ابهام موجود در این طرح، مربوط به هزینه ساخت یک میلیون مسکن در سال است.
سلطانمحمدی درابتدا در خصوص این طرح گفت: با در نظر گرفتن شرایط کنونی، اجرای چنین طرحی محقق نخواهد شد. دولت سیزدهم ابتدا باید برنامه اجرایی خود را ارایه و کامل کند و مشخص کند که از چه منابع مالی میخواهد این پروژه را اجرا کند. واضح است که اجرای این طرح و پیش بردن آن بدون استفاده از منابع اعتباری بانکی و افزایش پایه پولی از سوی بانک مرکزی امکانپذیر نیست و تامین شدن چنین منابعی، با سیاست کنترل تورم در تعارض است.
بیشتر بخوانید:
- ۳۰۰ هزار تن روغن روی دست فروشگاهها باد کرد!
- واردات واکسن فایزر محقق میشود؟
- خرید خانه یک یورویی در ایتالیا ؛ شایعه یا واقعیت؟
او در خصوص اینکه دولت به جای ساخت مسکن باید شرایط تهیه مسکن ارزانقیمت را برای مردم فراهم کند گفت: بیش از ۹۵ درصد مسکنهای ساخته شده در کل کشور تاکنون از سوی مردم و بخش خصوصی بوده چراکه ساخت یک بنا با وجود فراهم بودن زمین، مصالح ساختمانی و امکانات مالی، کار چندان دشواری نیست. مشکل اصلی ساخت مسکن در محدودیتهایی است که در این بخش وجود دارد و دولت در مدیریت این محدودیتها عملکرد بهتری نخواهد داشت چرا که نه دلسوزتر است و نه برنامهریزی دقیق و بهتری دارد. تنها مزیت دولت داشتن زمین رایگان است و میتواند همین زمین رایگان را در اختیار مردم قرار دهد تا مسکن بسازند و در صورتی که شرایط خاصی برای ساخت مسکن در نظر دارد، میتواند آن شرایط را برای مردم و بخش خصوصی نیز فراهم کند.
وی افزود: به طور کلی نمیتوان گفت سرمایهگذاری در بخش مسکن نیازمند ورود دولت است. در حالی که در بخشهایی مانند بخشهای زیر ساختی مانند راهآهنها و فرودگاهها که بخش خصوصی امکان ورود به آن را ندارد، نیازمند حضور دولت هستیم. در حال حاضر میزان ساخت و ساز در کشور بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مسکن در سال است و امکان ساخت یک میلیون واحد در سال در شرایط کنونی امکانپذیر نیست.
انتهای پیام
خیلی عالی بود ممنون