یک اقتصاددان معتقد است: «آنچه که باید دولت را از آن منصرف کنیم، پرداخت یارانه مسکن به بخش عرضه است. امیدواریم دولت این روش قدیمی، منقرضشده و بسیار زیانآور را تکرار نکند.»
یکی از موضوعاتی که همواره محل بحث کارشناسان حوزه اقتصاد و مسکن بوده، پرداخت یارانه به بخش مسکن است. بسیاری معتقدند رویهای که دولتهای گذشته در پیش میگرفتند، یعنی پرداخت یارانه به سازنده یا عرضهکننده مسکن، روشی منسوخ و زیانآور بوده و ادامه این روند به نفع حوزه مسکن نیست. آنها میگویند این یارانه باید مستقیما به دست مصرفکننده یا خریدار برسد تا تاثیرات عینی آن را بتوان در بخشهای مختلف بازار مسکن مشاهده کرد.
بیشتر بخوانید:
- فروش مجوز داروخانه پایان مییابد؟
- سرنوشت معادن در دولت طالبان چه میشود؟
- محموله جدید واکسن آسترازانکا وارد کشور شد
داود سوری، اقتصاددان در این زمینه میگوید: «سیگنالهای خیلی غلطی به بازار داده میشود. انواع و اقسام مالیاتهایی که پایههای علمی صحیحی ندارند و صرفا ترساندن سرمایهگذار از سرمایهگذاری را در پی دارند را مطرح میکنیم که صحیح اجرا شدن همین سیاستها جای بحث دارد.»
وی ادامه داد: «مسائل دیگری را تحت عنوان قوانین شهری داریم که میتوانند تسهیل شوند. شاید اگر دولت به مساله ساده سرقفلی که مشکلی عمده شهرهای ماست پرداخته و آن را حل کند، بتوانیم شاهد افزایش عرضه مسکن توسط بخش خصوصی و بدون نیاز به دخالت دولت باشیم.»
سوری تصریح کرد: «آنچه که باید دولت را از آن منصرف کنیم، یارانه دادن به بخش عرضه است. امیدواریم دولت این روش قدیمی، منقرضشده و بسیار زیانآور را تکرار نکند. بحث پرداخت یارانه به عرضهکننده و کسانی که سازنده مسکن هستند، شبیه کاری که عملا در مسکن مهر صورت پذیرفت، بحثی است که حداقل بیش از ۲۰ سال از منسوخ شدن آن در سرتاسر دنیا میگذرد. اگر قرار بر پرداخت یارانه است، باید مستقیما به مصرفکننده پرداخت شود که امیدواریم دولت روی ریل این مسیر حرکت کند.»
انتهای پیام