در حالی که مدت زمان زیادی از شروع فعالیت دولت سیزدهم نمیگذرد، سیل واکسن به کشور روانه شده اما مسئلهای که مطرح میشود این است که خرید واکسن کار کدام دولت است؟
به گزارش اسپات نیوز، هفته گذشته وزیر جدید بهداشت، اعلام کرد که به جای باران واکسن که انتظارش را داشتیم با سیل واکسن مواجه شدیم. ورود محمولههای بزرگ ۵ میلیون دزی به ایران یکی بعد از دیگری، نشاندهنده درست بودن این حرف است اما همین اتفاق به خودی خود منجر به ایجاد حواشی دیگری شد.
عدهای بر این باورند که پیش از این جلوی واردات واکسن گرفته شده بود تا موفقیت در واکسیناسیون به پای دولت سیزدهم نوشته شود.
از طرفی عده دیگری وزیر بهداشت سابق را مقصر میدانند و بر این باورند که او مخالف واکسن بود و از آنجایی که واکسن برکت را به قیمت ۲۰۰ هزار تومان برای هر دز پیشخرید کرده بود، سعی بر این داشت که تا جای ممکن مجبور به خرید واکسن خارجی نشود اما از آنجایی که برکت تا موعد مقرر، حدود یک پنجم تعهد خود را عملی کرد، دولت جدید زمان بیشتری منتظر نماند.
بیشتر بخوانید:
- لو دادن ماینرهای غیرمجاز؛ روش جدید درآمدزایی
- قیمتگذاری دستوری ؛ زیانی که به سهامداران تحمیل شد
- معرفی تیم اقتصادی رئیسی ؛ سکانداران دولت سیزدهم
علی تاجرنیا، فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس در این خصوص گفت: در ابتدا وزارت بهداشت و شخص آقای دکتر نمکی تصمیمی در خصوص واردات واکسن نداشتند. اگرچه ایشان از همان ابتدا اعلام کرده بودند که برای خرید واکسن خارجی سفارش گذاشتهاند اما واقعیت این است که این سفارش برای کوواکس بود و پیگیری جداگانه خارج از کوواکس از طرف ایران برای تامین واکسن انجام نمیشد.
تاجرنیا افزود: برکت از دولت اعتباری چند میلیاردی گرفته بود و به همین دلیل به صرفه نبود که باز هم برای خرید و تهیه واکسن هزینه شود.
از طرف دیگری عدهای معتقدند که دولت روحانی به این دلیل مقصر است که به رفع تحریمها و وعدههای کوواکس دل خوش کرده بود.
خبرگزاری فارس در این خصوص نوشته که دولت جدید به جای اینکه در رویای مذاکرات برجامی و آرزوی رفع تحریم در انتظار ورود واکسنهای خریداری شده بنشیند، مذاکره مستقیم با کشورها را در دستور کار خود قرار داده است.
از سوی دیگر دیدگاه متفاوت دیگری در این خصوص وجود دارد که بر اساس اسناد موجود، قراردادهای واکسنهایی که هم اکنون به ایران میرسد در دولت قبل منعقد شده بود اما این قراردادها در اواخر مرداد و شهریورماه به نتیجه نهایی رسیدند.
گفتنی است که ایران تا خردادماه سال جاری ۱۱۰ میلیون دز واکسن خریداری کرده بود اما به دلایلی از جمله بدقولی تولیدکنندگان و درگیری کشورها با سویه جدید کرونا، این واکسنها در موعد زودتری به کشور وارد نشد.
انتهای پیام
دیگه چه فرقی داره کار کی بود وقتی انقدر دیر شد! مگه اونایی که مردن زنده میشن؟