تداوم ریزش بورس به نحوی است که در هفته آخر شهریورماه بازار سرمایه ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست داد. تحلیل کارشناسان از ادامه روند بازار به چه صورت است؟
به گزارش اسپات نیوز، بازار سرمایه در هفته آخر شهریور ماه یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست داد و حالا گمانههای مختلفی از ادامه روند اصلاحی در بازار زده میشود. تحلیل کارشناسان از ادامه روند بازار به چه صورت است؟
سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام در مورد روند فعلی بازار گفت: تغییر روند بازار نیاز به محرک دارد. برای مثال در خردادماه دو عامل در بازگشت شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد و بهبود انتظارات نقش داشت. عامل اول رشد قابل توجه بازار نسبت P/E آیندهنگر به زیر نرخ سود بدون ریسک صنایع پیشرو نظیر پتروپالایشی فلزات سرمایهگذاری بود.
وی همچنین افزود: عامل دیگر افزایش نرخ دلار به محدوده ۲۰ هزار تومان بود و با توجه به تحولات اقتصادی، سیاسی انتظارات، نرخ دلار را بالاتر از آن سطح میدید. از سوی دیگر انتقال قدرت از دولت دوازدهم به سیزدهم احتمال کنشهای مداخلهجویانه را در بازار کم کرد و به دنبال آن از افت بیشتر بازار جلوگیری شد.
بیشتر بخوانید:
- خبر جدید برای جاماندگان یارانه : یارانه معیشتی در راه است
- عملیات کارت به کارت محدود شد؛ دردسر جدید برای کسبوکارهای آنلاین
- دهنکجی ایرانخودرو به مصوبه شورای رقابت؛ پیشفروش تارا لغو میشود؟
نقش دولت در ریزش بازار
نصیرزاده در این خصوص گفت: متمرکز شدن دولت سیزدهم بر بخش اقتصاد داخلی، روابط خارجی و آغاز عملیاتهای اجرایی مربوط به آن، بازار را با افت بیشتری مواجه کرد. همچنین انتظار از تصمیمهای مداخلهجویانه در راستای کنترل تورم و برنامههای کاهش کسری بودجه مانند انتظار اوراق و افزایش نرخ بهره، انتظار ادامه رشد در این مقطع زمانی را کاهش داده و عاملی برای اصلاح و برگشت قیمتها محسوب میشود.
او همچنین افزود: این اعتقاد وجود دارد که در نیمه دوم سال بازارها با نوسان بیشتری تحت تاثیر برنامههای دولت قرار میگیرند همین موضوع میتواند ابهاماتی را به همراه داشته باشد که رفتار محافظهکارانهای را برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد.
وی درباره دلیل رفتار محافظهکار سهامداران توضیح میدهد: مهمترین بخش نگرانی بازار در کوتاه مدت افزایش نرخ بهره اسمی است. آمارها نشان میدهد تورم سالانه به ۴۵ درصد افزایش یافته و نرخ سود بین بانکی در محدوده ۱۹ درصد قرار گرفته است و نرخ بهره حقیقی هم حدود منفی ۲۶ درصد است.
نصیرزاده در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: مجموع بازار دوباره وارد سیکل معیوب شده است. انتظارات منفی شده و طرف خریدار مجددا تضعیف شده است در این بین بازار نیاز به زمان دارد تا از این وضعیت خارج شود. گزارشهای ماهانه شهریور و فصلی تابستان میتواند به بهبود فضای تحلیلی بازار کمک کند که از نیمه دوم مهر این دادهها قابل دسترس و پردازش توسط تحلیلگران انجام خواهد شد.
انتهای پیام
آخرین اخبار حوزه بورس و اوراق بهادار را در کانال تلگرام «اسپات نیوز» دنبال کنید.