با به وجود آمدن شرایط اقتصادی موجود و کاهش شدید تقاضا، دستکم نیمی از تالارهای پذیرایی در آستانه تعطیل شدن هستند. ظاهرا سیاستهای دولت مبنی بر ازدواج آسان طی سالهای گذشته چندان موفقیتآمیز نبوده و این در حالی است که با روند صعودی قیمت کالایهای اساسی، مدیران تالارها بیش از سالهای قبل ابراز نگرانی میکنند.
به گزارش اسپات نیوز، درحالی که دولت بر سیاست ازدواج آسان اصرار میورزد، عاملهای بسیاری باعث به تاخیر افتادن وصلت جوانان شده که این اتفاق باعث افت شدید تقاضا بوده و تعطیلی نیمی از تالارهای پذیرایی را به دنبال دارد.
با موج جدیدی از افزایش قیمت دلار و کالاهای اساسی که از دیماه سال ۱۳۹۶ آغاز شد، گرایش و تمایل به «ازدواج بدون برگزاری مراسم» روند صعودی پیدا کرد. کسانی هم که به دنبال برگزاری مراسم بودند، با شیوع کرونا در ایران حداقل از دریافت خدمات تالارها بینصیب ماندند.
با کاهش این پاندمی عظیم قرن، تالارهای پذیرایی برای بازگشت به چرخه و روند فعالیت امیدوار شدند، اما در این روزها که دولت مجوز افزایش قیمت اقلام اساسی را صادر کرده است، بار دیگر فعالیت این صنف تحت تاثیر قرار گرفت، چراکه شاخهای از فعالیت تالارها مربوط به بخش پذیرایی است.
در چنین شرایطی، تالارهای پذیرایی یا باید به دنبال افزایش هزینههای خدمات خود باشند، یا باید شاهد تعطیلی آنها باشیم.
تعرفه و هزینههای خدمات تالارهای پذیرایی افزایش مییابد؟
خسرو ابراهیمی نیا، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران گفت: «بیش از دو سال است که تالارها به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدهاند. بالغ بر نیمی از این واحدها به دلیل مشکلاتی که داشتند دست از فعالیت کشیدهاند. اکنون این تالارها فقط به این میاندیشند که چراغ خود را روشن نگه دارند.»
وی اظهار داشت: «آن گروه از تالارهای پذیرایی که پس از فروکش تب کرونا به مدار فعالیت بازگشتهاند، قصدی برای بالا بردن نرخ خدمات خود ندارند. تمام واحدهای صنفی تلاش خود را در پیش گرفتهاند تا ازدواج به امری واقعی مبدل شود.»
ابراهیمی نیا درباره احتمال افزایش هزینه و تعرفههای این صنف، توضیح داد: «اگر یک بررسی صورت گیرد، مشخص میشود که تعرفه خدمات و پذیرایی تالارهای پذیرایی نسبت به ماههای قبل افزایشی ندارد.»
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران، ادامه داد: «تمام تالارهای زیر نظر اتحادیه با ارقام معقول به مشتریان خدمات ارائه میدهند، بهویژه در فضایی که به مشتریان اختصاص میدهند، هیچ افزایش قیمتی مشاهده نمیشود. باید توجه داشت که قیمت تالارها بالا نیست، این انتظارات فرهنگی است که باعث گرانی خدمات میشود.»
وی همچنین تصریج کرد: «زمانی صحبت از گرانی تالارها به میان میآید که میزبان از گوشت بره و بوقلمون به جای گوشت گوساله و مرغ استفاده میکند و چند نوع پذیرایی در نظر میگیرد. متأسفانه بعضی از هژمونیهای فرهنگی جوانان را طی این سالها به سمت تجملگرایی برد.»
انتهای پیام