«باید از هفته آینده با قیمت کنونی مرغ خداحافظی کنیم.»؛ این بخشی از صحبتهای مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران است. بر اساس اعلام حبیب اسداللهنژاد، قیمت مرغ از هفته آینده احتمالاً ۶۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش اسپات نیوز، در هفته ای که گذشت، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از عرضه مرغ نیمایی از روز شنبه، ۲۸ خرداد، خبر داد. او بیان کرد که با تغییر منشا تأمین ارز، قطعا دوباره قیمت مرغ در بازار افزایش مییابد، زیرا با توجه به افزایش هزینههای تأمین نهادهها، میتوان گفت که قیمت مرغ نیمایی ۶۰ درصد با قیمت فعلی آن در بازار فاصله دارد.
در شرایطی که قرار است ارز ترجیحی برای مرغ حذف شود، در همین شرایط هم مرغهای دولتی بدون مشتری ماندهاند. از وقتی که دولت نرخ رسمی این محصول را در هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد، بیشتر مشتریان بازار را ترک کردهاند؛ تا جایی که برخی خردهفروشیها برای فروش محصول قیمت مرغ را تا ۳۷ هزار تومان هم تعدیل کردهاند.
عرضه مرغ نیمایی از هفته جاری
در حالی که قرار بود از شنبه هفته جاری مرغ نیمایی وارد بازار شود، اما خبری نشد. بر این اساس، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران در گفتوگویی زمان عرضه مرغ نیمایی را اعلام کرد.
حبیب اسداللهنژاد تشریح کرد: «جوجهریزی بعد از ۲۱ اردیبهشتماه با ارز نیمایی صورت گرفت. بنابراین مرغ زنده و گوشت مرغی که از یک هفته دیگر وارد بازار میشود، با ارز نیمایی باید محاسبه شود.»
وی همچنین درباره تأثیر این اتفاق بر قیمت مرغ در بازار توضیح داد: «قیمت تمامشده مرغهایی که از هفته آینده وارد بازار میشوند حدود ۲٫۵ برابر قیمتهای قدیم و ۶۰ درصد بالاتر از نرخهای کنونی است. بر همین اساس ما امیدوارم دولت یک تصمیم منطقی هم برای تولیدکننده و هم برای مصرفکننده بگیرد تا شاهد آسیب کمتر به بازار مصرف و تولید باشیم.»
او اضافه کرد: «خواسته صنف مرغداران این است که دولت از محل اصلاح نظام یارانهای (معادل ریالی ۹ میلیارد دلار) از صنعت حمایت کند. طوریکه از این محل یا مابهالتفاوتی بهصورت نقدی در اختیار بخش تولید قرار دهد یا اینکه مبلغی را به تجار بدهد تا ۴٠ تا ۵٠ درصد نهاده با قیمت قدیم عرضه شود و جلو زیان مرغدار گرفته شود.»
قیمت مرغ دوباره افزایش مییابد؟
آیا افزایش قیمت مرغ به معنای عرضه این محصول با نرخهای بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان است؟ اسداللهنژاد در پاسخ به این پرسش تأکید کرد: «خیر، فعلا مرغ با همان قیمت مصوب توزیع میشود؛ اما با این سیاست تولیدکنندگان زیان هنگفتی میکنند.»
در همین حال، با توجه به این که قیمت مرغ در بازار پایینتر از نرخ مصوب (۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان) است؛ اما همچنان بازار خالی از مشتری مانده است. معلوم نیست با عرضه مرغ با ارز نیمایی چه سرنوشتی در انتظار بازار را میکشد؟ آیندهای که امکان دارد با عدم اقبال مردم به نابودی تولید ختم شود.
انتهای پیام