این روزها سایتهای شرطبندی زیادی در فضای مجازی فعالیت میکنند، اما با نزدیک شدن به بازیهای جامجهانی، تبلیغات و فعالیت آنها بیش از پیش میشود.
به گزارش اسپات نیوز، این روزها سایتهای شرطبندی زیادی در فضای مجازی فعال هستند و هرچه به بازیهای جامجهانی نزدیکتر میشویم، تبلیغات و فعالیت آنها نیز بیشتر میشود.
در بازههای زمانی مختلف، تعدادی از اینسایتها توسط پلیس فتا مسدود و گردانندگان آنها دستگیر میشوند؛ ولی همچنان شاهد رشد قارچگونه آنها هستیم.
این سایتها با تبلیغات پرزرقوبرق در اینستاگرام و تلگرام، روزبهروز در حال افزایش هستند. این سایتها به راحتی میتوانند کاربران، به ویژه افراد کم سنوسال را فریب دهند.
یکی از کاربران این سایتها درباره نحوه آشنایی خود با سایتهای شرطبندی، میگوید: «من از طریق تبلیغات در تلگرام وارد سایتهای شرطبندی شدم و الان حدود دو سالی است که در این محیط فعال هستم.»
این کاربر که رنج سنی آن کمتر از ۱۸ سال است، ادامه داد: «در این مدت دوستان زیادی پیدا کردم که کموبیش به این سایتها سر میزنیم.»
او در پاسخ به این سؤال که در این دو سال چقدر درآمد از این راه کسب کرده است؟ گفت: «شاید اگر یک حساب سر انگشتی داشته باشم، درآمد که نداشتم هیچ؛ ضرر هم کردهام. ولی فعالیت در این سایتها اعتیادآور است و نمیتوان به راحتی از آن دست کشید.»
وی همچنین درباره نحوه فعالیت در این سایتها، گفت:« در آن زمان که من برای اولین بار وارد این سایتها شدم، تنها با هزار تومان کار را شروع کردم. روی یک تیم فوتبال شرط بستم و شرط را بردم.»
او ادامه داد: «بعد از آن بیشتر علاقهمند به شرطبندی شدم. کم کم پول بیشتری را صرف اینکار کردم.»
این کاربر تصریح کرد: «در حال حاضر هم ، رویه به همین شکل است افراد با پول کم میتوانند در این سایتها فعالیت کنند.»
وی اظهار کرد: «بسیاری از این سایتها علاوهبر شرطبندی روی تیمها، بازیهای مختلفی هم دارند. در این بازیها پول مشخصی در اختیار ادمین سایت قرار میگیرد و بعد اجازه بازی داده میشود. اگر بازی را بردیم مبلغی دریافت میکنیم و اگر باختیم که هیچ.»
او ادامه گفت: «بازیهای کارتی علاقهمندان بیشتری دارد؛ اما بازی بیلیارد و شطرنج هم کاربران نسبتا زیادی دارند.»
عامل افزایش قمار، مشکلات اقتصادی است
سینا گلدوست کارشناس فضای مجازی درخصوص علت استقبال از شرطبندیهای آنلاین، میگوید: «براساس تحقیقات، نوجوانان و جوانان بیشترین فعالان این سایتها هستند. ایجاد هیجان در این افراد بیشترین دلیل علاقه جوانها از سایتهای قمار است.»
گلدوست ادامهداد:« البته نبود کار و مشکلات اقتصادی هم از دلایل اصلی استقبال از سایتهای شرطبندی است. تحقیقات نشان میدهد که در جوامعی که فقر و بیکاری افزایش دارد، اعتیاد و محافل شرطبندی و قمار هم زیاد میشود.»
وی اضافه کرد: «بدون شک اگر فضای اشتغال و مسائل اقتصادی بهبود یابد، شاهد کاهش استقبال از سایتهای شرطبندی خواهیم بود. »
سایتهای شرطبندی در حال رشد قارچگونه هستند
وی در پاسخ به این سؤال که چرا درحالی که سایتهای شرطبندی توسط پلیس و مراجع قضائی رصد و با آنها برخورد میشود، همچنان شاهد فعالیت تعداد زیادی از آنها هستیم؟ گفت: «این سایتها، گروهها و کانالهای زیادی دارند که اعضا در آن عضو میشوند و در جریان آخرین خبرها قرار میگیرند. وقتی سایت توسط مراجع قانونی از دسترس خارج میشود، گردانندگان بلافاصله سایت خود را با آدرس جدید در اینترنت ثبت میکنند و به همه اعضا اعلام میکنند. بنابراین تعداد سایتها روزبهروز در حال افزایش است.»
گردانندگان سایتهای شرطبندی درانتظار چه مجازاتهایی باید باشند؟
گلدوست با شرح اینکه بسیاری از سایتهای شرطبندی از کاربران کلاهبرداری میکنند، گفت:« بعضی از این سایتها وقتی پول زیادی جمع میشود از دسترس خارج و دست کاربران هیچگاه به پول خود نمیرسد.»
وی ادامه داد: «با همه جدیتی که در برخورد سایتهای شرطبندی وجود دارد، به دلیل اینکه بیشتر گردانندگان آنها در خارج از کشور قرار دارند، دستگیری افراد به سختی و به آهستگی پیش میرود.»
این کارشناس درباره مجازات گردانندگان سایتهای شرطبندی نیز گفت: «براساس قانون در بهترین حالت بین شش ماه تا دو سال حبس برای این افراد در نظر گرفته میشود. البته با توجه به نوع و درجه جرم، به پرداخت نقدی هم محکوم خواهند شد.»
انتهای پیام