دستور خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا توسط رئیس جمهور صادر شد. ایا عملی شدن این وعده امکانپذیر است؟
به گزارش اسپات نیوز، به دلیل مشکلات عمدهای که اخیرا سایپا و ایران خودرو با آن دستوپنجه نرم میکنند، تولیدات این کارخانجات با ضعف در کیفیت محصولات و همچنین عملکرد ضعیف آنها در تولید و عرضه خودرو به بازار همراه بوده است و به دنبال ان، انتقادات زیادی به این دو کمپانی خودروساز وارد است. همین امر باعث ضرورت بخشیدن به خصوصیسازی این شرکتها شده است.
در بازدیدی که رئیسجمهور سال گذشته از ایرانخودرو کرد، هشت فرمان را در دستور کار آنها قرارداد. یکی از این هشت دستور خصوصیسازی ایرانخودرو و سایپا بود. اما بعداز گذشت مدت طولانی، این امر همچنان به مرحله اجرا نرسیده است.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در رابطه با خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا گفت: «مشکل اصلی صنعت خودرو، دولتی بودن آن است؛ رئیسجمهور دستور حل ریشهای معضل را داده است.»
سرانجام این وعده چه خواهد شد؟
ایا بخش خصوصی توان دربرگیری سایپا و ایرران خودرو را خواهد داشت؟ ایا راهحل این مشکلات پیوستن بخش دولتی خودرو به بخش خصوصی است؟
بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو در این باره اظهار داشت: «خصوصیسازی این دو خودروساز مشروط بر کنارهگیری دولت از این صنعت است. اقدامات دولت بود که صنعت خودروسازی کشور را به این وضعیت کشاند.»
شهریاری در ادامه گفت: «بخش خصوصی توانایی ورود به این صنعت را دارد. با خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا در این صنعت تحولات مثبتی ایجاد میشود. اما اگر اقدامات بخش خصوصی نیز به عملکرد کنونی محدود شود، تحولی ایجاد نمیشود. مگر اینکه تعاملات خودرویی با کشورهای دیگر برقرار شود. در این صورت سرمایهگذار و متخصص این حوزه به کشور میآیند و اقدامات مثبتی انجام میدهند.»
موانع خصوصیسازی سایپا و ایران خودرو
این کارشناس صنعت خودرو در این رابطه میگوید: «اصلیترین مشکل علاقه دولت به تصدیگری و حضور در همه حوزهها است. سرمایهگذاری نیاز به امنیت دارد. اما با اقدامات و دخالتهای دولت، میل به سرمایهگذاری نیز کاهش یافته است.»
وی افزود: «در ساختار حکومت در حوزه اقتصاد باید تغییراتی ایجاد شود تا شرایط موجود ادامهدار نباشد و نتیجه مثبت بدهد.»
انتهای پیام