بنابر گفته رئیس سازمان غذا و دارو، دولت در حال حاضر قصد ندارد در قیمت دارو تغییری ایجاد کند و اصلاحات فقط در قیمت سالانه دارو اعمال میشود.
به گزارش اسپات نیوز، بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجامشده در زمینه تغییر نظام ارزی دارو، درباره چالشهای حوزه دارویی کشور از قبیل اصلاح قیمتها و کمبودهای دارویی، توضیح داد.
وی همچنین از تشکیل ستاد اصلاحات یارانه در حوزه دارو خبر داد. به گفته او، وظایف رسیدگی در جهت حمایت از مردم و صنعت بین اعضای این ستاد تقسیم شده تا بتوانیم به اصلاحات مربوط به تصمیمات دولت و رئیسجمهور رسیدگی کنیم. افراد مربوطه از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس و … در این ستاد حضور دارند.
از جمله وظایف این ستاد، ساماندهی به اتباع کشورهای دیگر و ساماندهی افراد فاقد بیمه است.
بنابر گفتههای دارایی، در سبد خانوار مردم و پرداخت از جیب مردم بابت دارو افزایشی رخ نمیدهد.
قیمت سالانه فقط اصلاح میشود
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «باید توجه کرد که تا زمانی که زیرساختهای تغییر نظام ارزی دارو آماده نشود، اتفاقی در حوزه دارو رخ نخواهد داد. بر همین اساس هم سازمان غذا و دارو طبق روال سال ۱۴۰۰ بحث واردات مواد اولیه دارویی و تولید دارو را پیش برده و با همان هزینهها دارو را عرضه میکند، بنابراین به جز اصلاح قیمت سالانه دارو متناسب با تورم، اتفاقی در حوزه دارو نخواهد افتاد. در زمینه یارانه دارو هم تابع شرایط هستیم و تا زمانی که زیرساختهای لازم به صورت ۱۰۰ درصدی آماده نشود، تغییری ایجاد نمیشود.»
وقتی نه دلاری برای مدیریت دارو بود و نه ریالی
بهرام دارایی بیان کرد: «برنامهریزی که دولت قبل در سال ۱۳۹۹ برای سال ۱۴۰۰ در حوزه دارو انجام داد، غیرواقعبینانه بوده است. به طوری که مجموعا حدود دو میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی کشور اختصاص دادند، در حالی که نیاز ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نزدیک چهار میلیارد دلار ارز ترجیحی بوده است. هزینهها، بیمه و حمایتها هم به همین صورت حساب شده و بودجه ۱۴۰۰ به همین صورت بسته شده است.»
وی اضافه کرد: «حال سال ۱۴۰۰ سالی بوده که قرار بود دولت جدید مستقر شود. دولت قبل باید این چند ماه سال ۱۴۰۰ را به گونهای مدیریت میکرد تا دولت جدید بتواند در هنگام آغاز به کارش شش ماه باقیمانده را با فراغ بال مدیریت کند، اما عملا نه ریالی در کار بود و نه دلاری،آنچه که در آن زمان وجود داشت، فقط بدهی بود. این اقدامی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در کل زنجیره تامین دارو اثر گذاشت و باعث شد که برنامهریزیها بر هم بریزد و با کمبودهایی هم مواجه شدیم. ما حتی مجبور بودیم که پول بیشتری مصرف کنیم تا به تعادل برسیم.»
دارایی در انتها با بیان اینکه سال گذشته بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلم کمبود دارو داشتیم، گفت:« در حال حاضر هم کمبود داریم، اما به عنوان مثال اکنون ۳۰ قلم از کمبود داروی ما به دلیل عدم تولید شرکتهای دارویی است که قیمت مناسب ندارند.»
انتهای پیام