واریز یارانه نقدی برای برخی از افراد درآمد تلقی شده و دریافت پول را به دریافت کالا ترجیح میدهند.
به گزارش اسپات نیوز، با وجود رد چندباره خبر پرداخت کالایی یارانه جدید از سوی مقامات رسمی، این احتمال یک بار دیگر زنده شد.
بر اساس گزارشهای قبلی، قرار بود که تا دو ماه یارانه جدید به صورت نقدی پرداخت شود و بعد از فراهم شدن زیرساختهای بانکی به صورت کالایی در اختیار شهروندان قرار گیرد. این مهلت دو ماهه اکنون به سه ماه رسیده و هربار که صحبت از پرداخت کالایی و غیرنقدی به میان آمد، مسئولان انجام آن را تا اطلاع ثانونی به زمان دیگری موکول میکنند.
اما در این میان افرادی مثل معاون استاندار ایلام از اجرای آزمایشی طرح پرداخت کالایی یارانه معیشتی در بخشهایی از حوزه استحفاظی خود صحبت میکنند.
پرداخت کالایی یا نقدی یارانه معیشتی جدید از آن جهت دارای اهمیت است که بسیاری از افراد دریافت پول نقدی را به دریافت کالا ترجیح میدهند.
همچنین، مبلغ یارانههای نقدی هرچقدر هم که کم باشد، اما برای بخشهای آسیبپذیر جامعه تنها منبع اصلی و پایدار درآمد تلقی میشود. شاهد این ادعا واکنشهای منفی است که افکار عمومی نسبت به پرداخت غیرنقدی یارانه دارند.
در چنین شرایطی، دور از انتظار نیست که یکبار دیگر نظیر چنین واکنشی نسبت به صحبتهای اخیر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی اتخاذ شود.
همچنین، دولت هنوز در رابطه به اینکه آیا طرح کالابرگ الکترونیک تا پایان امسال اجرا شود، تصمیم قطعی نگرفته است.
قرار بر این بود که بعد از آماده شدن مقدمات، این موضوع در یکی از جلسات رسمی دولت مطرح شود و رئیسجمهوری تصمیم نهایی را ابلاغ کنند. بهتر است پاسخ این سوال بعد از آن جلسه داده شود تا پاسخ درستی باشد.
حال شاید این پاسخ در ظاهر برای افرادی که طرفداران واریز نقدی یارانهاند خوب باشد، اما طبق تجربهها، هر بار مسئولان یا مقامات موضوعی را تکذیب و منکر شدهاند، مردم با وضعیتی برعکس مواجه شدند.
بهعنوان نمونه، در برنامه اصلاح ارز ترجیحی، در همان روز اول نان، انرژی و دارو از شمول این برنامه مستثنی شدند اما در هفتههای گذشته اتفاقاتی افتاد که نشان داد دولت تمایل دارد هرچه زودتر قواعد پرداخت یارانه به این سه بازار را نیز تغییر دهد.
و اما نمونهای دیگر که باز هم به اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی، مربوط میشود، شرطی محقق نشده است که مجلس برای ثابت ماندن بهای اقلام اساسی به نرخ شهریور ماه سال ۱۴۰۰ گذاشته بود.
صرف نظر از تغییر قیمتهایی که در فاصله پاییز سال گذشته تا اواسط بهار امسال اتفاق افتاد، تنها در سه ماهی که از زمان اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی میگذرد، قیمتها مجددا تغییر کردند.
انتهای پیام